Meelis Pressi arhitektuuribüroos valminud projekti kohaselt ehitatakse ajaloolise hoone fassaadile lisaks kuuekordne uus osa. Ehitise kontseptsioon meenutab Tallinna kesklinnas Viru ringi juures asuvat Metro Plazat.

Üks 18. sajandi algusest pärit börsihoone „maaletoojatest“ Kross nentis, et majanduskriisi ajal vajus ehitise püsti panemise plaan pisut ära, kuid nüüd on asi taas rohkem päevakorda tõusnud.

Krossi sõnul läbirääkimised alles käivad ning seega ei saa öelda, millal ehitustegevus algab.

„Loodan, et paari kuu jooksul saab asja nii selgeks, et saab hakata mingitest aegadest rääkima,“ lisas ta.

Ahtri tänaval on üks sobiv krunt hoone jaoks välja vaadatud, kuid Krossi sõnul on selle osas käed veel löömata.

„Lisaks projektile on vaja ka ehitusluba ja muud sellist. Praegu vaadatakse sellist kohta, kus detailplaneering oleks olemas, et planeeringu taha ei peaks asi jääma,“ lisas ta.

Kross avaldas lootust, et juhul kui Ahtri tänava krundiomanikuga peaks läbirääkimised liiva jooksma, siis õnnestub hoone püstitada kuhugi mujale kesklinna piiresse.

Kui ükskord kõik lepingud ja load korda aetud, siis seda kui kaua hoone ehitus aega võtab, on Krossi sõnul raske ennustada. „See sõltub palju ka sellest, et kuidas vana osa sobitamise ja restaureerimisega läheb. See ei ole iseenesest kõige lihtsam objekt. Alla aasta kindlasti ei tuleks välja,“ arvas ta.

Arvutimaketi järgi võib näha, et ehitis tuleb seitsmekordne. Krossi sõnul on tegemist peamiselt ärihoonega, kuid ei saa välistada, et sinna rajatakse ka mõned korterid.