Valitsus kiitis 30. oktoobril heaks politseiprefektuuride ümberkorraldamise ning nende asukoha ja tööpiirkonna kehtestamise. Ümberkorralduse eesmärgiks on tuua rohkem politseinikke tänavatele, et politseiteenus oleks endisest kättesaadavam.

„Üleminek neljale prefektuurile pole eesmärk omaette. Eesmärk on, et politsei suudab rohkem tegeleda inimeste murede lahendamisega. Kuna politseinike isikkoosseis prefektuurides suureneb, siis saame paremini tagada õiguskorda. Meie töös on tähtis, et inimene tunneks politsei abistavat kätt,“ ütles politsei peadirektor Robert Antropov.

Põhja politseiprefektuuri koosseisu kuuluvad Kesklinna, Lõuna, Ida, Põhja, Ida-Harju ja Lääne-Harju politseiosakond. Põhja politseiprefektuur hakkab teenindama Tallinnat ja Harjumaad.

Lõuna politseiprefektuuri koosseisu kuuluvad Tartu politseiosakond, Viljandi politseiosakond, Jõgeva politseijaoskond, Põlva politseijaoskond, Valga politseijaoskond ja Võru politseijaoskond. Lõuna Politseiprefektuuri tööpiirkond on Jõgeva, Põlva, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakond.

Ida politseiprefektuuri koosseisu kuuluvad Narva politseiosakond, Jõhvi politseiosakond ja Rakvere politseiosakond. Ida politseiprefektuuri tööpiirkond on Ida-Viru ja Lääne-Viru maakond.

Lääne politseiprefektuuri koosseisu kuuluvad Pärnu politseiosakond, Rapla politseijaoskond, Paide politseijaoskond, Haapsalu politseijaoskond, Kuressaare politseijaoskond ja Kärdla politseijaoskond. Lääne Politseiprefektuuri tööpiirkond on Hiiu, Järva, Lääne, Pärnu, Rapla ja Saare maakond.

Politseiameti teenistusosakonda juhib 1. jaanuarist politseidirektor Jüri Kasesalu, arenguosakonda politseidirektor Priit Männik, tehnikaosakonda politseidirektor Raul Savimaa. Politseiameti rahandusbüroo juhataja on Eve Soosalu, siseauditibüroo juhataja Jaan Tedder ja avalike suhete büroo juhataja on Anu Adra. Politseipeadirektori nõunikena asuvad tööle Elmar Nurmela ja Aare Vain.