Riigitellimusvälistele kohtadele saab avaldusi esitada kuu aja jooksul alates tänasest, s.o kuni 25. juulini tööpäevadel kell 9 - 16 EPMÜ peahoones. Lepinguid riigitellimusväliste õppekohtade avamiseks saab sõlmida 31. juulist kuni 10. augustini tööpäevadel kell 9 - 15 EPMÜ peahoones.

Samas hakatakse täna vastu võtma dokumente ka EPMÜ kaugõppesse, kuhu jätkub dokumentide vastuvõtt ja lepingute vormistamine kuni 25. augustini tööpäeviti kell 9-15 EPMÜ peahoones.

Sisseastujatelt nõutavad dokumendid on avaldus ja isikukaart (täidetakse kohapeal), keskharidust ja riigieksamite sooritamist tõendavate dokumentide koopiad, mille õigsust on kinnitanud kas notar, dokumendi välja andnud õppeasutus või EPMÜ (kohapeal kinnitamiseks peab kaasa võtma originaalid), vajadusel nime muutmist tõendava dokumendi koopia ning 2 fotot (3x4). Kaasa tuleb võtta ka pass.

Kaugõppesse soovijatel tuleb lepingu sõlmimiseks täita kohapeal avaldus ja isikukaart ning esitada keskharidust tõendav dokument, vajadusel nime muutmist tõendava dokumendi koopia, 1 foto (3x4) ja pass.

Eesti Põllumajandusülikooli sisseastumisel arvestatakse riikliku eksamina sooritatud emakeele kirjandi ja veel kahe parema kohustusliku riigieksami punkte ning keskharidust tõendava dokumendi keskmist hinnet.

Maastikuarhitektuuri erialale astujatel tuleb sooritada täiendav kunstikatse. Seda on võimalik teha vastuvõtukomisjoni töö igal päeval nelja tunni vältel.

Veterinaarmeditsiini, liha- ja piimatehnoloogia ning maastikukaitse ja -hoolduse erialale soovijatele on ette nähtud vestlus kohapeal.

Vene õppekeelega koolide lõpetanud peavad sooritama EPMÜ-s riigikeele oskuse testi.

Eesti Põllumajandusülikooli riigitellimuslikud kohad (340) diplomi- ja bakalaureuseõppes jagunevad erialade vahel järgmiselt:

Diplomiõpe

Energiakasutus 20

Maaehitus 20

Ergonoomika 15

Bakalaureuseõpe

Maamõõtmine 15

Veemajandus 15

Kinnisvara planeerimine ja hindamine 15

Põllumajandustehnika 15

Ettevõttetehnika 15

Liha- ja piimatehnoloogia 20

Maastikuarhitektuur 15

Maastikukaitse ja -hooldus 15

Põllumajandussaaduste tootmine ja turustamine 20

Agronoomia 20

Loomakasvatus 20

Aiandus 15

Metsamajandus 25

Metsatööstus 20

Loodusvarade kasutamine ja kaitse 15

Veterinaarmeditsiin 25