Mis on digitaalraadio

DAB edastab kristallselget heli, mis on võrreldav CD-ga - sa saad kuulata muusikat ja mõelda, et oled esimese klassi kontsertsaalis või kuulata vaidlussaadet, nagu oleks ise stuudios. Tuleta meelde vinüülplaate ja võrdle neid CD-ga? Samasugune vahe on ka analoograadiol (FM) ja digitaalraadiol DAB. DAB on immuunne igasugustele segamistele, mis on tavalised FM-le ja AM-le. Isegi kõige hullemates vastuvõtu tingimustes, nagu kõrged majad jääb DAB signaal täiuslikuks.

Kuna digitaalvastuvõtja on tark, võimaldab see teha palju rohkem, kui võtta vastu raadiprogramme. Kõik jaamad on nimega identifitseeritud, mis on palju parem, kui sagedusi meelde jätta. Suurematel vastuvõtjatel on suur LCD ekraan, kus on kirjas kõik jaamad, mis kättesaadavad, mis teeb valiku veel lihtsamaks. Kui sa oled jaama valinud, siis DAB vastuvõtja jääb sellele jaamale kogu ajaks, isegi kui sa sõidad ringi.

Kõik DAB vastuvõtjad omavad digitaalset ekraani, mille kaudu võivad raadiojaamad edastada muud programmiga seotud materjali. See võib sisalda infot selle loo kohta, mis parasjagu mängib, nagu loo nime, helilooja, esitaja, albumi nimi jne. Näiteks võib edastada ka ooperi sõnu, kui ooperit edastatakse. Reklaami puhul saab ekraani kaudu edastada lisainformatsiooni eripakkumiste kohta või telefoninumbreid. Kuna DAB on digitaalne, siis võib edastada kõiki informatsiooni, mida annab digitaliseerida. Lisateenuseid, mida saab kasutada lisaks tekstiedastusele, on näiteks liiklus- ja ilmainfo, hädaabi teated, peiler-teenused, finantsinfo nagu börsiseis jne.

Allikas: Ringhäälingumaaailm