Samuti on kaitseliidu Viru malevlastest koosneva patrulli vanema hinnangul vähemaks jäänud tänavatel tuikuvate napsitajate arv.

Rakvere linn piiras alkoholimüüki alates 15. maist.

Tarbijakaitseameti Lääne-Virumaa talituse peainspektor Tiiu Baumann tunnistas, et pole öise viinamüügi keelust kinnipidamist kontrollinud.

Praegu puhkusel olev peainspektor selgitas, et on maakonnas ainus riiklik tarbijakaitsetöötaja ega suuda kõike jälgida. Ka olevat tal naisterahvana keeruline üksi öiseid ringkäike teha. Baumann viitas kohalikule omavalitsusele, mille töötajad võivad kevadel jõustunud tarbijakaitseseaduse järgi samuti kaupluste seadusekuulekust kontrollida.

Rakvere abilinnapea Erich Petrovitsi sõnul pole linnaametnikud seda õigust kasutanud. Samas märkis Petrovits, et kohalik omavalitsus ei ole seni saanud ka ühtegi kaebust, mis viitaks öisele alkoholimüügile.

Abilinnapea ütlust mööda hakkavad kohaliku omavalitsuse töötajad tulevikus müügikeelust kinnipidamist pisteliselt kontrollima. Samuti jälgib inimeste, selhulgas müüjate seadusekuulekust linna jalgrattapatrull.

Ida politseiprefektuuri pressiesindaja Helen Varese sõnul on Lääne-Viru politseinikele antud korraldus jälgida öise alkoholimüügi keelust kinnipidamist muude tööülesannete täitmise kõrval.

“Siiani ei ole ühtegi ainult sellealase suunitlusega reidi korraldatud, kuid see ei välista, et probleemi ilmnemisel seda hakatakse korraldama,” teatas politsei pressiesindaja.