"Isamaa ja Res Publica Liit ning Reformierakond otsustasid valmistada pommi Eesti rahvusvahelise prestiiži ja siseriikliku stabiilsuse hävitamiseks ning selle oponentidele ulatada," sõnas Jaak Allik Rahvaliidu teatel.

"Rahvaliidul jääb üle ainult hämmastuda, kuidas suhtuvad president Ilvese soovitustesse ja tarkusse need erakonnad, kes ta ise presidendiks valisid,” lisas Allik.

Veel ohtlikumaks peab Jaak Allik asjaolu, et esmakordselt Eesti Riigikogu ajaloos esitati teisele lugemisele algse eelnõu täielikult muudetud tekst.

"Selle konkreetse eelnõu põhjal parlamendisaalis juhuslikult kujunenud enamus ei nõustunud eelnõu lugemist katkestama, et Riigikogu teised fraktsioonid ja liikmed võiksid sellesse parandusi esitada. Eelnõu ei lubatud parandada isegi ühel selle esialgsel esitajal Sotsiaaldemokraatide fraktsioonil,” lisas ta.

Riigikogu võttis täna vastu keelatud rajatise kõrvaldamise seaduse, mille kohaselt tuleb valitsusel 30 päeva jooksul peale seaduse jõustumist eemaldada ka Tõnismäel asuv Pronkssõdur.
Eelnõu poolt hääletas 46 riigikogu Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica liikmest saadikut. Eelnõu vastu oli 44 Riigikogu liiget, erapooletuid ei olnud.