Arvestades, et Moskva-Peterburi rongipilet maksab 100 eurot, aga kohale tuleb saata nii ajakirjanik kui ka kaameramees, ning sellele lisandub ka kulu hotellile, siis kui palju saab ERRi Moskva korrespondent kajastada sündmusi väljaspool Moskvat?
Väljaspool Moskvat toimuvaid sündmusi kajastatakse vastavalt vajadusele ja vahel kaetakse need kulud Tallinna toimetuste eelarvetest. Sõltub sündmuse tähtsusest ja väljasõidu kuludest.

Anton Aleksejev on Moskvas aasta aega üksi töötanud. Mis toimus sel ajal korrespondendipunkti eelarvega? Kas osa palgarahast kogunes kokku või suunati see kusagile mujale?
Kogunenud jääki ehk kokkuhoidu on kasutatud Ukraina sündmuste kajastamiseks Kiievist ja teistest Ukraina piirkondadest.

Kuna Moskva korrespondendipunkti ei leitud aasta otsa töötajat, siis millised saavad olema Neeme Raua tingimused võrreldes eelmise Moskva korrespondendi omadega? Kas see tähendab, et Rauale tehti parem pakkumine?
Ei tehtud. Tingimused on samad.

Kas vastab tõele, et Neeme Raud on igast kuust kolm nädalat Moskvas ja ühe Tallinnas?
Olete valedel jälgedel. Neeme Raud on alaliselt Moskvas ja seda tavalise korrespondendi lepinguga. See tähendab töötamist esmaspäevast reedeni, aga kui nädalavahetusel on mingi sündmus, siis tuleb ka seda kajastada. Selles mõttes pole ööl ega päeval vahet.

USAs tegi Raud oma klipid ise, kuidas Moskvas on?
Moskvas on kaamerameheks Anton Aleksejev, kellel on ka head eeldused saada tubliks ajakirjanikuks. Neeme Rauaga teevad nad koos lugusid, aga kindlalt teeb kumbki mees ka edaspidi iseseisvalt lugusid. See on vajalik, sest kanaleid, kuhu lugusid panna, on meil kokku seitse (rus.err.ee; uudised.err.ee; news.err.ee; AK vene ja eesti keeles; Päevakaja kahes keeles), lisaks raadio- ja telesaadetesse lugude tegemine. Tööd jätkub.