Eesti Päevalehe andmetel oli tegemist allilma nüüd juba endise liidri Vambola Kiviraiujaga.

Kiviraiuja „karjäär” algas Eesti kunagise allilmaliidri Kalev Kure brigaadist, kus ta oli koos ühe teise tuntud ja praegu aktiivselt tegutseva mehe kõrval Kure lähim kaaslane. Selleks jäi Kiviraiuja kuni Kure elu viimase hetkeni.

Kalev Kurg mõrvati 16. november 2005. aastal ja tema lahkamisel leiti 44-aastase Kure kehast üle kümne kuulihaava.

Pärast Kure mõrva kartis Kiviraiuja tõsiselt ka oma elu pärast. Eesti Päevalehe andmetel võttis mees asja siiski käsile ning moodustas, tõsi küll, läbi raskuste, Kurest mahajäänud riismetest oma kuritegeliku ühenduse.

Viimastel aastatel ajas Kiviraiuja Eesti Päevalehe andmetel äri Eesti vene kuritegeliku maailma ühe esindajaga ning osaliselt üritati oma ärisid ka legaliseerida. Näiteks oli Kiviraiuja üks tegevusi Soomes töötajate vahendamine. Selle kõrval ei kadunud siiski ka illegaalne äri – narkokaubandus.

Kuigi Kiviraiujat nimetati üheks Eesti allilma liidriks, polnud ta siiski nii tugev, et oleks kuulunud üldisesse ühiskassasse. Tõsi, eestlaste ühiskassas ta oli, kogudes eestlastest kurjategijatelt sinna raha. Siiski pole ühiskassa oma olemuselt ja tõsiduselt enam ka selline, nagu ta oli 1990-ndatel.

Kiviraiuja oli raskete kuritegude eest mitmeid kordi karistatud.