Vanemveebel Ivar Brok sai raskeid vigastusi, millesse ta suri, kuna sõjaväevarustuse laadimistöödel veeres talle autokastist peale 260kilogrammine soomustransportööri Pasi ratas, kirjutas ETV24.

Kaitsejõudude peastaabi teavitusosakonna ülem major Peeter Tali ütles rahvusringhäälingu portaalile novosti.etv24.ee, et Ivar Broki põrm tuuakse kodumaale tõenäoliselt tuleval nädalal, täpne aeg selgub homme.

Eile õhtul sai Eesti allohvitser Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis juhtunud õnnetuses üliraskeid vigastusi ning suri saadud vigastustesse täna öösel Kandaharis sõjaväehospidalis, teatas kaitsejõudude peastaap Päevaleht Online'ile.

Rahuoperatsioonide Keskus on lähedasi õnnetusest teavitanud. Kaitsevägi avaldab vanemveebel Broki lähedastele siirast kaastunnet. Kaitsevägi palub ajakirjanikel respekteerida Afganistanis surnud sõduri pere ja sõprade leina.

President Ilves ja kaitseminister Aaviksoo avaldas eile Afganistanis hukkunud Eesti allohvitsei lähedastele kaastunnet.

"Eesti leinab oma sõduri, veebel Ivar Broki hukkumist Afganistanis," ütles president Toomas Hendrik Ilves, saades teada traagilisest õnnetusest Afganistani Helmandi provintsis, teatas presidendi kantselei. "Ulatan kaastundekäe Ivar Broki abikaasale ja lastele, tema kõigile omastele ja sõpradele."

"Ivar Brok, kes teenis Afganistani missioonil juba teist korda, oli tubli ja oma valikule pühendunud sõdur," märkis president Ilves. "On trööstitult valus ning lõpmatult ebaõiglane, et nüüd langetame pea Ivar Broki hukkumisteate järel."