Harju maakohus jätkab Amigos kliente peksnud turvafirma Scorpion endiste turvatöötajate süüasja arutamist homme kinniste uste taga, veel kaks sama asjaga seotud meest lähevad kohtu alla sügisel.

Süüdistuse järgi peksid turvavahetuse endine ülem Kaido Reinsoo (23) ja Valeera Manninen (25) mullu 14. septembri öösel Tallinnas Café Amigo ööklubi turvaruumis käeraudadesse aheldatud Rolandit ja Andreid.

Märtsis alanud protsessil tunnistas Reinsoo end peksmises süüdi, kuid eitas ebaseaduslikku vabaduse võtmist, turvamees Manninen eitas nii peksmist kui ka ebaseaduslikku vabaduse võtmist.

Mõlemad mehed kinnitasid ühe teadvusetuks pekstud meestest käeraudadega seina külge, alandasid mõlemat meest ja tegid neist oma mobiiltelefonidega pilte.

Teised ei sekkunud

Ehkki salvestisel oli näha, et turvaruumist käis läbi ning jõhkrutsemist vaatas sekkumata pealt viis-kuus meest kokku kolmest turvafirmast, saatis prokurör kohtu alla vaid Reinsoo ja Mannineni.

Sel sügisel jätkub kohtuprotsess ka nende üle, keda süüdistatakse Amigos peksmise videosalvestise hävitamises, kohtu all on ööklubi vahetuse vanema Silver Laus (27) ja AS-i Pristis videovalvesüsteemide hooldustehnik Tarmo Naarits (26).

Süüdistuse kohaselt kustutasid mehed skandaalse video Viru keskuse videovalvestaabi arvutist mullu 15. septembri hilisõhtul ehk vähem kui ööpäev pärast Amigo klientide peksmist Viru hotelli, ärikeskuse ja ööklubi ühises turvaruumis.

Uurimine tuvastas, et kustutamise eestvedaja oli Amigo vahetuse vanem Laus. Seetõttu jäi klientide peksmist uurinud Kesklinna politsei uurija neli päeva hiljem vajalikust süütõendist ilma.