Tegmist on pilootprojektiga, mis oli heaks väljakutseks kõigile osalejatele, kuna Tallinna Loomaaia territooriumil puudus internetiühendus, mida kaasaegsed IP-kaamerad vajavad pildi edastuseks, teatas loomaaia direktor Mati Kaal. 

Leoparde nii otsepildis kui ka arhiivisalvestustena saab vaadata aadressilt www.digisilm.ee. Mõlema kaamera otsepilt on nähtav ka loomaaia kodulehe www.loomaaed.ee külastaja uudiste rubriigist klikkides.

Kauni ja koheva karvakasukaga Amuuri leopard, leopardi põhjapoolseima levikuga alamliik, on üks ohustatumaid kaslasi kogu maailmas. Nüüdisajal elab Venemaa, Hiina ja Põhja-Korea kokkupuutealal looduses ainult 30-40 isendit.

Amuuri leopardi laialipillatud ja omavahel isolatsioonis looduslikes asurkondades hääbub geneetiline mitmekesisus ja väheneb viljakus, sest sagenevad suguluspaaritused. Arvukuse vähenemise üheks peapõhjuseks on salaküttimine, mille käigus tapetakse nii leoparde endid kui ruineeritakse uluksõraliste hävitamisega nende toidubaas.

Amuuri leopard on praegu ainuke suur kaslane, kelle puhul tuleks lähemas tulevikus kõne alla loomaaedade tehistingimustes sündinud isendite taasasustamine loodusesse. Sellesse Sihhote-Alini mäestiku lõunanõlvadele kavandatud projekti tahab oma panuse anda ka Tallinna loomaaed, kus kolme aasta eest valmis uus tänapäevane amuuri leopardide ekspositsioonikompleks.

Seal elavad 13.07.1995 loomaaias sündinud isaleopard Freddi, 17.04.2004 Tierpark Berlin Friedrichsfeldes sündinud emaleopard Darla ning nende tänavu 15. mail sündinud pojad Edgar, Toomas ja Kaia.

Videvikuaktiivsed leopardid tulevad välisaedikusse mürama enamasti päeva teisel poolel.