„Inimene otsib oma kohta maailmas kogu oma elu. Olen olnud taasiseseisvumise ajal mitme Eesti erakonna liige, kuid sellel dünaamilisel ajaperioodil on erakonnad muutunud. Mina olen aga jäänud selleks idealistiks, kes ma olin 1989. aastal koos kaaslastega Eesti Liberaaldemokraatlikku parteid asutades,” selgutas Veidemann sotsidega liitumise põhjuseid erakonna teates. „Idealistid on aga teadagi alati pigem vasak- kui parempoolsed. Oma elu „teisel poolajal“ tahan tegeleda sellega, mis on vastavuses minu maailmavaate ja põhimõtetega, muuks ei ole enam tahtmist ega ka aega.”

Veidemanni sõnul pole tema eesmärgiks mitte parteipoliitilise karjääri tegemine, vaid oma kogemuste rakendamine seni kehtinud parempoolsel peajoonest vasakul oleva ideoloogia välja kujundamisel ja toetamisel.

Veidemann kandideerib sel sügisel Tallinn volikogu valimistel Nõmmel.

Andra Veidemann on ajaloolane ja etnograaf, VII ja VIII Riigikogu liige, endine eurominister ja rahvastikuminister, vabariigi presidendi nõunik, Ühiskondliku Leppe SA juhatuse esimees ja Eesti kultuuriatašee Moskvas.

Viimase aasta töötas Veidemann Tallinna arengu- ja koolituskeskuse juhina. Enne sotsiaaldemokraatidega liitumist oli ta Rahvaliidu liige.