Oma avalduses lükkab Severstaltransi juht ümber väited, nagu oleks ta tegutsenud poliitiliste ambitsioonide ajendil.
„Ma ei tegele poliitikaga Venemaal; Eestis ega teistes riikides. Olen seda varem korduvalt oma avalikes pöördumistes rõhutanud,“ teatas ta Severstaltrans Grupi pressiesindaja vahendusel.

„Teiseks, ma ei ole kunagi toetanud kellegi poliitilisi ambitsioone ega propagandamaterjalide avaldamist, mis kutsuvad üles rahvustevahelisele vaenule ja põhiseadusliku korra kahjustamisele,“ lisas ta.

Samuti lükkas ta ümber väite, nagu oleks ta olnud dokumentaalfilmi „Eesti – ajaloo risttee” loomise innustajaks ja algatajaks, autoriks ega toimetajaks.

„Annetuste tegemisel ajaloolisse fondi „Monument”, mille põhitegevuseks on sõjameeste haudade hooldamine, lähtusin ma eelkõige sügavast austusest Teises Maailmasõjas võidelnute vastu,“ andis ta teada.

Kolmandana tuletas ta meelde, et igas demokraatlikus ühiskonnas kehtib moraalse ja õigusliku süütuse presumptsioon, mille kohaselt ei tohi kedagi enne süüdimõistva kohtuotsuseta süüdi tunnistada.

„Eeldan, et see printsiip kehtib ka investorite suhtes, kes on pärit väljapoolt Euroopa Liitu ja on otsustanud Eestisse investeerida,“ ütles ta. „Pean siira kahetsusega märkima, et seda printsiipi ei ole alati nii isiklikult minu kui minuga seotud ettevõtete suhtes järgitud.“