Probleemid Lääne-Tallinna keskhaigla kirurgiakliiniku ümber kerkisid üles juunis, kui selle juht Andres Kork sai seoses haiglas toimuvate struktuurimuudatustega koondamisteate. Et Kork kuulub arstide liidu juhatusse ning ühtlasi esindab tervishoiuala tööandjate ja töötajate vahelisi üleriigilisi läbirääkimisi kollektiivlepingu sõlmimiseks, pidi haigla tema koondamiseks saama tööinspektsiooni nõusoleku.

Asja menetlenud tööinspektor aga jõudis järeldusele, et Korgi koondamine oli otseselt seotud tema tegevusega arstide liidus ning seetõttu nõusolekut tema koondamiseks ei antud. Inspektsioon ei rahuldanud ka haigla vaiet seoses koondamisotsusega.

Samal ajal toimusid haiglas ümberkorraldused, mille tulemusena kaotati formaalselt senine kirurgiakliinik ning rajati uus kirurgia- ja intensiivravikliinik, mille etteotsa määrati kt-na doktor Jaak Talving. Nüüd aga on välja kujunenud olukord, kus kirurgia- ja intensiivravikliinikul on justkui kaks juhti - Jaak Talving kt-na ning Andres Kork, keda tööinspektsioon kirurgiakliiniku juhi kohalt koondada ei lubanud.

Kuna Kork ise viibib hetkel puhkusel, ei õnnestunud Päevaleht Online´il temalt kommentaari saada.

Samuti ei soovinud teemat kommenteerida haigla juhatuse esimees Boris Kirt, kelle sõnul puudub vajadus töökorralduslike küsimuste kajastamiseks ajakirjanduses.

Haigla nõukogu esinaine Merike Martinson aga tunnistas Päevaleht Online´ile, haiglas on tõepoolest välja kujunenud absurdne olukord. "Praegu toimub vastastikune vägikaikavedu ning haigla sisekliimale mõjub see kahtlemata halvasti," ütles Martinson.

Tema sõnul ootab nõukogu juhatuselt ettepanekuid, kuidas tekkinud olukorrale kuu aja jooksul lahendus leida.