Andrew Lloyd Webber kirjutas loo kingituseks Eesti rahvale tasuta, kuid küsis vastu reklaamikampaaniat. Loo seade pärineb Tõnu Kõrvitsalt

"Usume, et tänu Webberi osalemisele Noorte Laulu - ja Tantsupeo projektis saab laulupidude traditsioon rohket kajastust ka väljaspool Eestit. Taotlus on kasutada värskendavaid ja pisut noortepärasemaid ideid, muutmaks üritust atraktiivsemaks just seal osalejatele - noortele endile," kommenteeris FBI tegevjuht Kaia Hunt.

Laulupeo muusikablokis kõlavad kaks ülejäänud Webberi lugu pärinevad autori varasemast loomingust: "Let Us Love In Peace" (sõnad Ben Eltonilt) muusikalist "The Beautiful Game" ja "Pie Jesu" Requiemist.

Kultuuriministeeriumi kunstide osakonna juhataja asetäitja Aet Maatee hakkab tööle ministeeriumi esinduses Pärnus, Maatee üheks ülesandeks on tagada laulu- ja tantsupeod saamine UNESCO kaunite kunstide pärandi nimekirja.

"Kindlasti äratab selline teadmine enam tähelepanu ja kui meil saab võimalikuks kanda laulu- ja tantsupeod UNESCO nimekirja, siis teatakse meid ja meie kultuuri veel enam. Eriti neile on vajalik see info, kes Eestist vähe teavad või pole siin üldse käinud. See on reklaam meie maale, see on justkui teatud ja tunnustatud kvaliteedi märk," ütles kultuuriministeeriumi avalike suhete nõunik Ave Toots-Erelt.

IX Noorte Laulu- ja Tantsupidu toimub tänavu 28.-30. juunini.