Kuigi Eesti Euroopa Liikumisest (EEL) väidetavalt sadu tuhandeid kroone tuulde loopinud Anna-Maria Galojan oleks pidanud teise osa summast ühendusele tagasi maksma hiljemalt eelmiseks neljapäevaks, polnud ta seda eilseks veel teinud.

Eesti Päevalehe andmeil käivad praegu Galojani esindajate ning EEL-i vahel läbirääkimised, et kokku leppida uus graafik, mille alusel summat tagasi maksta. “Jah, see vastab tõele, et sellised läbirääkimised käivad,” kinnitas liikumise nõukogu esimees Riivo Sinijärv.

Samuti pole väidetavalt seni veel lõplikult selgusele jõutud selles, kui palju Galojan kokku EEL-i arvelt raha kõrvaldas. EEL-i auditi tulemustest on selgunud, et see summa jääb 700 000 ja 900 000 krooni vahele.

“Selge on, et tal ei lasta väga pikalt venitada. Pigem võib ta tagasi maksta väiksemates tükkides, aga tihemini,” ütles Eesti Päevalehele üks asjaga kursis olev inimene.

Varem on EEL-i juhtkond oma liikmetele ja töötajatele teada andnud, et üks osa Galojani võlast on ühendusele tagastatud. Anna-Maria Galojaniga ei õnnestunud Eesti Päevalehel eile vestelda.