„Ei käi mingit kukepoksi ja mis lahenduse võiks anda praegustes oludes erakorralised valimised?” kommenteeris Ansip valitsuse pressikonverentsil Allar Jõksi Päevalehele antud intervjuus väljakäidud mõtteid.

Peaministri sõnul ei muudaks uued valimised võimuladvikus oluliselt midagi, suure tõenäosusega võidutseksid Emori küsitlusele tuginedes Reformierakond ja Keskerakond.

„Mis lahendus sellest võiks tulla, minu meelest on see rumal mõte, väga rumal mõte,” kritiseeris Ansip.

Poliitiliste jõujoonte muutmise asemel tekitaksid erakorralised valimised peaministri arvates hoopis poliitilise kriisi, millel väljaspool Eestit oleks väga negatiivsed tagajärjed. „Ma ei tea, millest tema (Allar Jõks – toim) mõtleb ja mis lahendust ta loodab, aga minu meelest on see rumal mõte.”

Sama rumalaks peab Ansip ka Jõksi väljaöeldut, et valitsus on seni suutnud kokku leppida vaid minimaalselt kõige hädavajalikumates kärbetes ning ei ole suuri otsuseid teinud.

„See, et mõni ei ole märganud seda, mida on tehtud majanduse elavdamiseks, on eelkõige märkaja probleem,” sõnas peaminister ning osutas, et Eesti kiiret reageerimist ja rakendatud meetmeid on kiitnud nii IMF kui ka Euroopa Komisjon.

Ansip rõhutas, et ei eelarvet ega negatiivset lisaeelarvet ei koostatud uisapäisa ning tegu oli väga tõsiste aruteludega, mida ei saa võrrelda kukepoksi või paigaljooksuga. Peaministri arvates on inimene, kelle kujutluses tuleks rahvale majanduse elavdamiseks vaid labidaid ja rehasid jagada, paar sajandit ajast maas.

Endine õiguskantsler Allar Jõks ütles täna Päevalehes ilmunud intervjuus, et kui paigalseis samamoodi jätkub, näeks ta väljapääsu erakorralistes riigikogu valimistes. Vastasel juhul minetame võimaluse majanduskriisist tugevamana välja tulla.