Päevalehele teadaolevalt on peaminister saatnud valitsuskabineti liikmetele kirja, milles tunneb muret nö meeleheiterünnakute hoogustumise üle, mille ajendiks on valitsuse kukutamine.

Opositsiooni rünnakute põhjustena näeb Ansip tülideta kokku pandud 2010. aasta eelarvet, mis mahub eurokriteeriumite raamesse ning muuhulgas ka asjaolu, et Eesti läheb väga suure tõenäosusega 2011. aastal eurole üle.

"Nende jaoks, kes on valitsusele aastaid häda kraaksunud ja kes eurot mingiks järgimist väärivaks eesmärgiks ei pea, on need kõik väga halvad uudised. Olukord on Keskerakonnale ja teistele meie poliitilistele vastastele muutumas lausa õudusunenäoks ja see sünnitab järgnevatel kuudel raevukaid valitsusvastaseid rünnakuid," kirjutas peaminister.

Ansip ennustab, et Rein Langi ja Urmas Paetiga seotud Schengeni viisakeelu skandaal on alles lapsemäng ning lähikuudel tehakse kõik selleks, et tekitada üleüldist poliitilist kaost.

"Teen ettepaneku kohe pärast 2010. aasta eelarve riigikogule üleandmist kutsuda kokku koalitsiooni üldkogu, kaasates sinna ka Erakonna Eestimaa Rohelised, et tutvustada valitsuse poolt tehtud eelarvevalikuid ning üheskoos arutada meie ühist tegevusplaani alanud poliitikahooajaks," kirjutas Ansip ning lisas, et hindab väga Isamaa ja Res Publica Liidu partnerlust praegusel keerulisel ajal.