Ansip toonitas täna riigikogu ees siiski, et kaalub endiselt sotsiaalministri ametis jätkamise või vabastamise võimalusi, kuid kantsleri ja ministri üheaegset vallandamist ta võimalikuks ei pea.

Opositsiooni tungivatele küsimustele Maripuu ametist vabastamise kohta vastas peaminister, et praegu töövõimetuspensionide väljamaksmisega enam viivitusi pole ja probleemid said lahenduse juba eelmisel aastal, ning seetõttu ei ole kohane enam nuriseda.

Ansipi sõnul on probleemid puuetega inimeste toetuste vallas tegelikult märksa suuremad kui mured hilinenud maksetega. Eestis on nimelt puudega inimeste osatähtsus elanikkonnas üle kahe korra suurem kui Soomes ning puudeid määratakse ligi kümme korda enam kui Lätis.

Kohalike omavalitsuste lõikes erineb puudega inimeste arv 15-20 korda. Peaministri kinnitusel ei taha ta kuidagi pisendada ministeeriumi möödalaskmist puudega inimeste toetuste väljamaksmisel, kuid praegu valitseb riigis korralagedus, kus üle 40% elanikest saab toetust lihtsalt lisasissetulekuna. „See ei ole õige,“ lisas ta.

Peaminister tõi näite ka tekkinud olukorrast, kus pensioniametiga võtavad ühendust inimesed, kes on siiani kellegi teise eest pensione välja võtnud, ehkki tegelik toetuse saaja ei ela enam ammu Eestis. „Sellistele inimeste pensionide maksmine on täiesti välistatud,“ toonitas Ansip.

„Julgen öelda, et Maripuu on paljude probleemide lahendamisega saanud hakkama,“ selgitas Ansip riigikogule ning lisas, et uued segadust tekitanud infotehnoloogilised lahendused on vajalikud selleks, et anda abi neile, kes seda vajavad ja ulatuses, mis neid tõesti aitaks.

„Usun, et tema (Maret Maripuu – toim) võib hakkama saada küll tekkinud probleemide lahendamisega ja uute probleemide ärahoidmisega,“ kinnitas peaminister.