"Tegemist on valega, mille Reformierakond on ümber lükanud," kommenteeris Ansip täna ajakirjanikele Burkhardti süüdistusi selle kohta, nagu oleks Reformierakond pressinud raudtee eestlastest osanikelt välja miljoni euro suurust toetust.

Peaministri sõnul võiks aga Burkhardti puhul tõstatada küsimuse kuriteo varjamisest.

"Iga seaduskuulekas inimene pöördunuks kohe KAPO-sse, kui ta oleks kuritoost teadlik olnud," märkis Ansip. "Küsin: miks? Miks ei läinud Burkhardt sinna, kuhu ta oleks pidanud minema?"

Ansip ei pidanud samas eriti mõistlikuks Burkhardti süüdistuste osas kohtusse pöördumist.

"Burkhardti puhul on tegemist inimesega, kes ei ole kunagi hoolinud Eestist ega Eesti inimestest. Tema Eestisse suhtumine on olnud ignorantne. Ma ei tea Reformierakonnas ühtegi nii rumalat inimest, kes läheks otse või vahendajate kaudu küsima Burkhardtilt kasvõi viit senti erakonna toetuseks. Rääkimata sellest, et meil erakonnas oleks suisa nii rumal inimene, kes läheb Burkhardtilt pistist küsima. Meil selliseid inimesi pole," sõnas Reformierakonna esimees.

Ansipi sõnul oli Burkhardti kõnes palju rängem see, et ta süüdistas valitsuse liikmeid selles, et nad saavad pistist otse Kremlist või Vene võimudega seotud isikutelt. Samas süüdistab Venemaa Eesti valitsust pidevalt selles, et ei see ei taha häid suhteid Venemaaga.

"Ma peaksin väga kahestunud olema ja suisa pooleks kistud," sõnas Ansip. "Suisa mõttetu on minna ühtede vastu ühele poole kohtusse ja teiste vastu teisele poole kohtusse."

Ansip märkis, et üks valitsuse võimalik teguviisidest oleks lasta KAPO-l kontrollida, kas keegi Reformierakonna liikmetest on võtnud pistist.

"Olen konsulteerinud inimestega, kes seda juurdlust võiksid läbi viia. Need inimesed ei pea sellist uurimist väga perspektiivseks," ütles valitsusjuht.

Ansipi sõnul ütles ka justiitsminister, et sel juhul "saaks nalja hullupööra", kuna tuleks üle kuulata näiteks kõik riigikogu liikmed ja uudiseid saaks enne valimisi üsna mitu. 

Ansip lisas, et Burkhardti süüdistusi on mõistlik ignoreerida. "Neid plärtsatusi on talt tulnud ka varem, ka väljaspool Eestit."