"Üks kibestunud välismaalasest ärimees on andnud intervjuu, milles ta on sopaga üle valanud kõik Eesti erakonnad ja poliitikud. Sisuliselt on kõiki Eesti Raudtee tagasiostmise poolt hääletanud riigikogu liikmeid süüdistatud selles, et nad tegutsesid oma poolt häält andes Venemaa huvides," seisab peaministri avalduses.

"Vaadake, mis nüüd selle intervjuu põhjal Eestis lahti on läinud – õhk on poliitikute vastastikustest valimiseelsetest süüdistustest paks. Marko Mihkelson ütleb, et Keskerakond saab suuniseid oma tegevuseks Moskvast. Ain Seppik ütleb, et ResPublica tegevust on seaduse vastaselt rahastanud Venemaa partei. Väidetakse, et kogu selle skandaali initsieerija on Mart Laar. Õhku on visatud ka anonüümne süüdistus Reformierakonna aadressil, justkui oleks keegi käinud kelleltki küsimas pistist," leiab Ansip.

"Selline räpane valimiskampaania ei kahjusta mitte ainult kõiki erakondi, vaid ka Eesti mainet tervikuna," teatas  Ansip.

"Ma tahan selgust, kas kõigi õhku visatud väidetel on ka mingi faktiline tõepõhi või on tegu puhtakujulise väljamõeldisega. Ma palun KAPO-l analüüsida kõiki eelpooltoodud väiteid ja ma kavatsen selle analüüsi ka avalikustada," lisas ta.

"Kui analüüsi tulemuseks on see, et kellegi vastu on põhjust algatada kriminaalasi, siis tuleb seda teha. Kui keegi on süüdi Venemaalt raha vastu võtmises, mõne teise riigi huvides tegutsemises või raha välja pressimises, peab ta saama karistatud. Selliseid inimesi ei tohi me Eesti poliitikas tolereerida. Kui selgub, et tegu on aga vaid tühjade õhku visatud süüdistustega, peaksid paljud ennast poliitikuteks nimetavad tegelased häbi ja piinlikkust tundma ja mõtlema tõsiselt, kas nende koht ikka on poliitikas," sõnas Ansip.

Kolmapäevaõhtuses “Pealtnägija” saates teatas Eesti Raudtee endine suuromanik ja juht Edward Burkhardt, et Reformierakond pressis ER-i eestlastest osanikelt välja miljoni euro suurust toetust.

Nii Jüri Käo, Guido Sammeselg kui ka Reformierakonna poliitikud on selle väite ümber lükanud.