"Eesti alustab identifitseerimistöid kookõlas rahvusvaheliselt aktsepteeritud reeglitega. Kui neid töid alustatakse, antakse sellest kohasel viisil teada Vene Föderatsiooni saatkonnale. Me ei kavatse kasutada mingisuguseid metsikuid meetodeid või rääkida prostitutsiooni vastu võitlemisest või millestki taolisest," kommenteeris Ansip Himki võimude teadet, mille kohaselt tuli sealne monument teisaldada, kuna asus prostituutide kogunemiskohas.

"Kui me ükskord jõuame ümbermatmiseni, siis me teeme seda kindlasti väärikalt ja kõiki rahvusvahelisi üldtunnustatud tõekspidamisi järgides," ütles Ansip.

Peaminister kinnitas täna ajakirjanikele, et minisugust kahenädalast ajakava või plaani pronkssõduri teisaldamiseks ei ole olemas.

"Alustame identifitseerimistöödega ja edasine sõltub juba sellest, kas midagi leitakse või leita. Kui midagi leitakse, siis on küsimus, mis see oli, mis leiti - kas leiti mõni keskaegne luu või on see hilisemast perioodist, kelle säilmed need võivad olla jne," ütles Ansip. "Võimatu on praegu teha mingisugust ajagraafikut, edasised tegevused selguvad siis, kui on uude situatsiooni on jõutud."

Ansipi sõnul võivad "selles küll kõik inimesed kindlad olla, et avalik kord saab tagatud nii väljakaevamiste ajal kui ka 8. ja 9. mai ajal".

Peaministri hinnangul ei saa Tallinna linna vastuseis takistada töid Tõnismäel.

Valitsuskabinetis lepiti täna kokku, et identifitseerimistööde ajal tagab piirkonnas avaliku korra siseministeerium, kelle ülesandeks on ka vajadusel liikluse ümberkorraldamine.

Välisministeerium informeerib identifitseerimistööde teostamisest teisi riike ning võtab Vene Föderatsiooni saatkonna kaudu ühendust Tõnismäe haljasalale maetute omastega.

Rahandusministeerium tagab identifitseerimistööde ettevalmistamiseks ja läbiviimiseks vajalike rahaliste vahendite taotlemise valitsuse reservist.