8. maiks planeeritud endise Saksamaa liitvabariigi liidukantsleri Gerhard Schröderi ja peaminister Andrus Ansipi kohtumine Vene-Saksa gaasijuhtme teemal lükkub määramatuks ajaks edasi, kuna Ansipil pole Schröderiga kohtumiseks aega.

Valitsuse meedianõunik Martin Jaško ütles Eesti Päevalehele, et eelmisel nädalal teatas peaminister, et on valmis 8. mail kohtuma Eestisse saabuva Schröderiga. „Kuid seoses päevakavamuutusega ei ole peaminister Ansipil Schröderiga võimalik kohtuda,” teatas Jaško.

Eesti Päevalehele teadaolevalt pole ka ühelgi teisel ministril aega Schröderiga kohtumiseks. Jaško sõnul puuduvad temal andmed, kas Schröder plaanib tänase seisuga Eestisse üldse tulla või jätab ta oma visiidi ära.

Varem on Schröderiga kohtumisest keeldunud president Toomas Hendrik Ilves, kes mitteametlikel andmetel viitas samuti asjaolule, et tihe päevakava ei võimalda kohtumiseks aega leida. Eesti Ekspressi andmetel on Kadriorust antud valitsusele mõista, et Kremli kontrolli all oleva Venemaa energiagigandi Gazpromi huve esindava Schröderiga võiks kohtuda majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumi esindaja.

Ministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Anu Mõistlik teatas, et ka majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts pole oma päevakavasse kohtumist Schröderiga planeerinud. Küll aga on Mõistliku sõnul torujuhet rajava ettevõtte Nord Stream juhatusse kuuluvate inimestega plaanis kohtuda ministeeriumi esindajatel juba sel nädalal. Schröder sellest kohtumisest osa ei võta.

Saksamaa endine liidukantsler Gerhard Schröder nimetas reedel Saksamaa ametiühingute esindajatega kohtudes pronkssõduri teisaldamist solvanguks fašismiga võideldes surnud venelaste vastu.