Järelvalvemenetlus seoses tenniseväljaku ehitusloaga käib ning sellega tegelevad vallavalitsuse ametnikud, teatati Päevaleht Online’ile Jõelähtme vallast.

Ühtlasi kinnitati ka seda, et menetlus võib lõppeda tenniseväljaku riigi maale kuuluva osa lammutamisega.

Seda, millal menetlus ühele poole saab, ei osatud täna veel prognoosida, kuid seaduse järgi ei ole see ühegi tähtajaga seotud.

Harju maavanem Värner Lootsmann algatas seoses ajakirjanduses ilmunud informatsiooniga novembris järelevalvemenetluse Jõelähtme vallavalitsuse väljastatud ehitusloa seaduslikkuse kontrollimiseks.

„Leian, et juhtum on kahetsusväärne ja arvan, et siinkohal on Jõelähtme vallal põhjust üle vaadata oma ehitusjärelevalve tegevus. Sellist olukorda, et püstitatakse krundi piiridest väljapoole jäävaid ehitisi, ei tohiks tekkida,“ teatas maavanem pressiteenistuse vahendusel eelmisel kuul.

„Algatasin järelevalve eesmärgiga selgitada välja kas ehitusloa andmisel käituti õiguspäraselt,“ lisas Värner Lootsmann.

Antropovi tennisväljak on osaliselt ehitatud riigile kuuluvale muinsuskaitse all olevale maatükile, kuid muinsuskaitseameti kinnitusel platsi alla väärtuslikku kultuurikihti ei jäänud ja sealne kalmeväli on läbi uuritud.

Endine politseipeadirektor ja praegune Paldiski Sadamate ASi juhatuse esimees Robert Antropov on varem kinnitanud, et tahab tenniseväljaku alla jäänud riigimaa ära osta ja muinsuskaitseseadus seda ei keela.

Mõned kuud tagasi tuli avalikuks, et ärimees Oliver Kruuda ehitas osaliselt oma garaaži riigile kuuluvale maale.

Ebaseaduslikult ehitatud garaaži Kruuda ilmselt lammutama ei pea, sest riigikohus nõuab ehitise lammutamist ainult kõige äärmuslikumatel juhtudel.