HERNESUPP ERGUTAS VALVSUST

2. jaanuaril kell 13.32 helistati, et Akadeemia tee 34 ühest teise korruse aknast tuleb suitsu. Kui pritsimehed nelja minutiga kohale kihutasid, siis selgus, et köögis keedeti hernesuppi ning aknast pakase kätte välja lastav aur näis väljast vaadatuna ehtsa suitsuna.

UDU

23. mail kell 22.31 kihutasid pritsimehed kustutama põlevat Tondiraba. Kohapeal selgus, et raba ei põlenudki – inimesi eksitas hästi tihe udu.

KAHTLANE VARI

17. detsembril kell 3.30 öösel helistati Kaluri tänavalt, et vastasmaja neljandalt korruselt tuleb suitsu. Lähemal vaatlusel selgus, et kahtlasele aknale langes naabermaja vari.

Linnud ja loomad

PAPAGOID SEINA VAHEL

25. jaanuaril kell 22.37 palus abi Magasini tn 3A elav naisterahvas. Tema kaks papagoid olid ventilatsiooniaugust seina vahele läinud ega tulnud enam sealt välja. Linnukeste kättesaamiseks tuli päästjail veidi seina lõhkuda.

LUIK JALUTAS MERE PST PARGIS

12. märtsil kella 10 paiku nähti Mere pst pargis luike patseerivat. Kuni päästjate tulekuni eskortis lindu sealne politsei. Päästjad viisid luige Russalka juurde merele.

KASS KAPOTI ALL

6. aprillil kell 16.50 kutsuti päästjad Imanta tee 39, kus ühe auto kapoti alla pugenud kass oli generaatori rihma vahele kinni jäänud. Kass lasti vabaks.

KOBRAS KÄIS KAUBANDUSKESKUST UUDISTAMAS

20. aprilli öösel kell 2.35 nähti Tartu maanteel kobrast lennujaamast uue ehitatava kaubanduskeskuse poole liikumas. Kohale kutsutud päästjad püüdsid uudishimuliku looma kinni, pistsid puuri ja jäid mõtlema, mida suure närilisega edasi teha. Lõpuks otsustati ta Assakule viia ja vette lahti lasta, mida ka tehti.

TUVI NÖÖRI OTSAS

22. aprillil kell 8.40 kutsuti päästjad Herne tn 13, kus katuselt rippus alla nööri otsa seotud rabelev tuvi. Tuvi vabastati.

TUVI NÖÖRI OTSAS KINNI

13. mail kell 16.58 helistati Pallasti tn 21A lasteaiast, et neil on tuvi katusel nööri küljes kinni. Päästjad ronisid katusele, tõid linnu alla ja lasid vabaks.

KOER KUKKUS AUKU

5. mai öösel kell 1.15 paluti päästjate abi Tartu mnt 80h, kus koer oli viiemeetrisse auku kukkunud. Pritsimehed lasid redeli alla, tõid kutsu august välja ja andsid peremehele üle.

KASS LÜHISTAS ELEKTRIKILBI

5. juunil kell 23.13 helistati, et Vormsi tn 10 suitseb maja küljes olev elektrikilp. Kohapeal selgus, et elektrikilpi oli roninud kass, kes sinna kinni jäädes elektrivoolu lühistas. Kutsuti välja elektriavarii mehed, kes voolu välja lülitasid ja kassi kilbist eemaldasid.

TUVI VIIDI LOOMAAEDA

6. juunil kell 12.26 teatati, et Gonsiori tn 8 ees on katkise tiivaga tuvi. Päästjad said tuvi kätte ja viisid loomaaeda. Kell 12.53 teatati, et tuvi vastu ei võeta. Kell 13.03 andis loomaaed järele ja võttis tuvi vastu.

KOLE ÄMBLIK VIIDI LOOMAAEDA

25. oktoobri õhtul ehmatas Endla tänava Prisma ostjaid koletuslik halli värvi ämblik. Kohale kutsutud päästjad püüdsid ämbliku kinni, pistsid karpi ja toimetasid hirmsa eluka loomaaeda.

KUTSIKAS TÕMMATI KAEVUST VÄLJA

2. septembril kell 16 paluti päästjad appi Sõlme tn 8, kus koerakutsikas oli kukkunud 10 meetrit sügavasse auku. Päästjad tõmbasid kutsu august välja.

NIRK KIMBUTAS TUDENGEID

4. septembril kell 9.28 helistati Tehnikakõrgkoolist, et neil on ühte auditooriumi nirk või naarits tunginud. Kui päästjad kohale jõudsid, oli see nirk-naarits astmete alla pugenud. Kuna põrandat lõhkuma hakata polnud mõtet, tulid päästjad sealt tulema. Auditooriumi eest vastutav isik kavatseb nüüd ise loomakese kinni püüda.

Erilised nähtused

PIKNE TABAS KASKE

5. juulil kell 10.44 helistati, et Nurme tn 5 juures on pikne puusse löönud, kask on pooleks ja praksub. Pritsimehed saagisid kase pakkudeks.

TULI REKLAAMPOSTI OTSAS

4. septembril kell 22.46 helistati, et Ülemiste tee alguses bensiinijaama juures põleb kolme meetri kõrgusel tuli. Selgus, et et valgusreklaami sees oli süttinud sinna kogunenud praht.

ISEKÄIVITUV SIERRA

Kummaline juhtum leidis aset 27. septembri õhtul Ehitajate tee 74 juures. Kell 19.54 helistati, et maja juures seisvast Ford Sierrast tuleb suitsu. Kohal selgus hoopiski, et auto oli kummalisel kombel ise käivitunud ning töötav mootor oli vee keema ajanud. Päästjad kangutasid katuseluugi lahti, avasid ukse ja lülitasid isepäise mootori välja. Ufosid, poltergeiste ega muid anomaaliaid sealkandis seni märgatud ei ole.

KOLE PURK LIFTIS

21. detsembril kella 16 paiku leiti Magdaleena haigla vastuvõturuumi liftikabiinis kilekotti pandud purk. Purk sisendas inimestesse sihukest hirmu, et keegi ei julgenud seda vaadatagi. Lilleküla pritsimehed purki ei kartnud ja viisid tühja taara minema.

Tööõnnetus

KUIDAS ÜHISTU VEETORUSID SOOJENDAS

2. jaanuari õhtul hakkas Ristiku tn 57 kahekorruselise puumaja korteriühistu keldris kinnikülmunud veetorusid soojendama. Tuli aga lipsas vahelakke. Kui pritsimehed kutse peale kohale kihutasid, oli ühistu tule vahelaest juba kätte saanud.

PUSKARIAPARAAT LENDAS ÕHKU

17. veebruaril kell 17.09 käis Pärnu mnt 76 kolmandal korrusel ilmatu kärakas ja köögiaken lendas eest ära. Seejärel hakkas aknaaugust suitsu tulema. Selgus, et töötu 50-aastane mees ajas köögis samakat, kuid lasi rõhu liiga kõrgeks ning aparaat plahvatas. Kannatada keegi ei saanud. Kuna tegemist oli Venemaa kodanikuga, jäi asjaga tegelema politsei.

JAANUARI PÕHIMURE: VEETORUDE SULATAMINE

Külmunud veetorude lahtisulatamine põhjustas vähemalt viis arvestatavat põlengut.

7. jaanuaril süttis Soo tn 52 föönist trepikoja seinakapp, kusjuures suits tungis korterisse, kus oli naine väikse lapsega ega saanud enam välja.

Samal päeval süttis Pirital ühes Jasmiini tee majas pro?ektori tulikuumast korpusest hõõguma hakanud seinavaheline pruss.

8. jaanuaril süttis Õle tn 10 keldris leeklambist tuld võtnud vahelagi.

12. jaanuaril läksid Madara tn 4 puumajas põlema vahelagi ja sein. Millega nimelt omanik torusid sulatas, pole protokollis kirjas.

Samal päeval katsetas Õle tn 10 rahvas uuesti, ja jällegi leeklambiga. Seekord läksid seal põlema keldri sein, praht ja kaks autorehvi. 36-aastane leeklambimees viidi haiglasse.

Üllatav leid

LABAKINNAS TÄIS ELAVHÕBEDAT

17. veebruaril toodi politseisse labakindatäis elavhõbedat, mis oli leitud Standardi hoovist. Mustamäe päästjad toimetasid mürgise vedelmetalli kindlasse kohta.

HIPODROOMI SÕNNIKUHOIDLASSE UHATI 9 TONNI VETT

8. aprilli hommikul kella 9 paiku helistati, et Hipodroomi hoidlas põleb hobusesõnnik. Väärt kraami oli hoidlas palju ja tuli oli läinud üle nelja meetri sügavusse. Selle kustutamiseks kulus üheksa tonni vett. Sõnnik on seal põlenud ka varem ja selle kustutamisega on alati palju tegemist olnud. Imelik, et keegi seda oma aiamaale ei vii.

Kanged inimesed

KANGE VANAMEMM

20. veebruaril kell 13.31 helistati Tuulemaa tn 9, et eakas naabrinaine kõõlub teise korruse akna peal. Pritsimehed ronisid lahtisest aknast sisse. Vanem naine seletas, et tal pole võtit, et ust avada. Päästjad mõistsid, et vanainimene vajab arsti ja kutsusid kiirabi välja. Meedikud osutasid naisele abi ja tahtsid ta haiglasse viia, kuid uks oli lukus ja seda lõhkuda ei tahetud. Siis õnnestus naise pojaga ühendust saada, poeg tuli kohale ja tegi ukse lahti. Päästjad läksid minema, kiirabi jäi kohale.

Kell 17.25 helistati uuesti, et Tuulemaa tn 9 on vanamemm taas akna peal kõõlumas, ilmse sooviga aknast välja hüpata. Ent tuletõrjeautot nähes kadus ta kohemaid tuppa ja lõi akna kinni.

PRÜGIMÄE KUNINGAS JA LÕPNUD KOER

18. märtsil kell 11.59 helistas politseisse ennast prügimäe kuningaks nimetanu ja teatas, et Vabaduse pst 211 juurde puude vahele kaevati eile auk ja maeti sinna mingi kast, milles võib olla mingi pomm või laip. Politsei alarmeeris tuletõrjet, Nõmme päästjad kaevasid välja koera korjuse ja matsid selle uuesti maha.

KUIDAS VANAMEES SOKKE KEETIS

23. märtsil kell 00.26 kutsuti tuletõrje Välja tn 29, kus 8. korruselt tuli suitsu. Kuna suits tuli ühe korteri köögist, siis arvati, et tegemist on toidukõrbemisega. Peagi selgus, et 84-aastane peremees oli pliidil sokke keetnud ja magama jäänud. Kui aga vesi välja kees, läksid sokid põlema.

HAKKAS PIKKA HERMANNI VALLUTAMA

12. mail kell 16.10 helistas keegi naine, et mees ronis mööda Pika Hermanni torni üles ja nüüd ripub seal nelja meetri peal. Kohale kihutanud päästjad tõdesid, et Toompea müüri alumise astangu peale oli roninud mees, kes ei saanud sealt enam alla. Tõmberedeli abil toodi äpardunud tornivallutaja maa peale tagasi ja teda hakkas kasvatama politsei. Naist kohal enam ei olnud.

KOLM PUNKARIT KATUSEL

5. juunil kell 23.49 teatati, et Tulika põik 3 istub mees kõrgel katusel ja loobib kive. Kohal selgus, et katusel istub kogunisti kolm punkarit ja politseinik. Päästjad ajasid redeli üles ja aitasid mehed alla.

EMME JA ISSI JÄID UKSE TAHA

3. juunil veidi pärast keskööd palusid tuletõrjujatelt abi mees ja naine. Nimelt olid nad välja läinud, lapsed aga koju jätnud. Kui ema ja isa koju jõudsid, olid lapsed juba magama jäänud ja vanematele ust ei avanud. Pritsimehed ajasid redeli püsti, ronisid kolmanda korruse aknast sisse ja tegid ukse seestpoolt lahti.

KUUS POISSI ASUSTAMATA SAAREL

11. juulil kell 7.36 tuli häda-abikutse Männiku karjäärist. Kuus noort meest oli läinud kummipaadiga kalale, kuid paat lasi tossu välja ja poisid jäid väiksele saarekesele keset vett. Pritsimehed tõid oma paadi kohale ja sõidutasid poisid kahe korraga suurele maale.

KADUNUKE AVAS UKSE

28. juunil kell 10.48 paluti päästjad appi Tartu mnt 67, kus ühes kolmanda korruse korteris olla surnud vanainimene. Kui päästjad redeli üles ajasid, et aknast sisse minna, ärkas kadunuke kolina peale üles ja tegi ise ukse lahti.