Seni see võimalus Eesti trenditelefoniomanikel puudus, kuid nüüd on Apple lõpuks uksed avanud ka eestlaste jaoks. iPhone’i App Store on kogu iPhone’i üks huvitavamaid funktsioone, kuna sealt kaudu saab kas tasuta või raha eest telefoni alla laadida tuhandeid lisaprogramme.

Näiteks on iPhone’i omanikel võimalik telefoni alla laadida tasuta kõnesid võimaldav Skype. App Store’i avamisest Eestis teatas esimesena Skype Eesti juht Sten Tamkivi populaarsust koguvas suhtluskeskkonnas Twitter.

EMT avalike suhete juht Kaja Sepp ütles, et EMT ootab iPhone’i tarkvarapoe avamise kohta seni Apple’ilt ametlikku kinnitust. „Meieni on seni jõudnud vaid eelinfo, et App Store eestlaste jaoks avatakse,” lausus ta ning lisas, et ei oska seetõttu veel konkreetsemat infot anda.

EMT on juba pikka aega pidanud Apple’iga läbirääkimisi ka kogu iTunesi muusika- ja filmipoe avamiseks Eesti turul. Kas lähiajal on ka selle kohta uudiseid oodata, Sepp öelda ei osanud. „Alati, kui me Apple’iga iPhone’ide teemal suhtleme, on ka see teema üleval olnud. Sealt on meile teatatud, et teemaga tegeletakse,” ütles ta.