Võrreldes käesoleva aasta jaanuariga on sõidukite esmaste registreerimiste maht kasvanud ligikaudu 70 protsenti. 2009. aasta aprillikuus lisandus registrisse 3187 sõidukit, mis on 295 sõiduki võrra vähem kui käesoleval aastal, teatas maanteeamet.

Eksamite järjekorrad on möödunud aastatega võrreldes oluliselt lühemad, kuna juhtimisõiguse taotlejate arv on kahanenud märgatavalt. Kui varem tuli sõidueksamit oodata ligikaudu nädal, siis nüüd pääseb eksamile päeva või paariga, väiksemates büroodes tihtipeale teooriaeksamiga samal päeval.

Maikuu on liiklusregistri büroodele eelnevatel aastatel olnud üks töörohkemaid, mistõttu prognoosib Maanteeamet selleks kuuks käesoleva aasta rekordilist toimingute mahtu. Kolmandik toimingutest viiakse reeglina läbi Tallinna büroos, mis tähendab, et klientidel tuleb Tallinna büroos olla tavapärasest kannatlikum.

Maanteeamet soovib klientide tähelepanu pöörata sellele, et liiklusregistri büroode toimingute tegemiseks saab avaldusi esitada ka elektrooniliselt paberivaba ARK e-keskkonna vahendusel aadressil: http://paberivaba.ark.ee.