Venemaa peaprokuratuuri pressiesindaja Vladimir Markini vahendusel ITAR-TASSile edastatud teates ei täpsustata, keda kaheksast vahialusest süüdistatakse kuritegude organiseerimises.

Arctic Sea kaaperdamises süüdistatakse Jevgeni Mironovi, Igor Borissovit, Vitali Lepinit, Aleksei Bulejevit, Andrei Lunevit, Aleksei Andrjušinit, Dmitri Bartenevit ning Dmitri Savinovit.

Kuus piraatluses kahtlustatavat on kaitsepolitsei andmeil Eesti elanikud. Piraatluses kahtlustatavate hulgas on Eesti kodanikke ainult üks, kelleks on Interfaxi andmetel Jevgeni Mironov.

Arvatavate piraatide hulgas on ka kaks Venemaa kodanikku, Andrei Lunev ja Dmitri Bartenev, kellest mõlemal on Eesti elamisluba. Läti kodakondsus on aga Vitali Lepinil. Kolm isikut, keda Venemaa nimetas Eesti kodanikeks, olid tegelikult määratlemata kodakondsusega isikud.

Kõik kinnipeetud on meessoost ja sündinud ajavahemikul 1964 – 1980. Enamik neist on kuritegeliku taustaga – varem karistatud narko-, isiku- ja varavastaste kuritegude eest.
Venemaa võimude väitel kaaperdasid süüdistatavad juuli lõpus Läänemerel kaubalaeva Arctic Sea.

Vene sõjalaevad avastasid Arctic Sea Roheneeme saarte lähedalt 17. augustil. Laeva pardalt leiti kõnealused kaheksa meest, kes ei kuulunud laeva meeskonda. Venemaa ametlike teadaannete kohaselt on mehed piraadid, kes seni teadmata põhjustel on vaid 1,8 miljoni dollarise puidulastiga laeva kaaperdanud.

Väidetavad kaaperdajad ise kinnitavad, et on kahjutud keskkonnakaitsjad, kuid pole samas suutnud nimetada, millise keskkonnakaitseorganisatsiooni heaks nad töötavad.

Arctic Sea meeskonna moodustasid viisteist Vene kodanikku, kellest üksteist meest saadeti laevalt Moskvasse koos väidetavate kaaperdajatega. Neil meremeestel ei ole siiani lubatud rääkida ega kohtuda oma pereliikmetega, kuigi võimude kinnitusel on meestel luba vabalt ringi liikuda ning nende käsutuses on ka mobiiltelefonid.