Arigato spordiklubi haldava aktsiaseltsi Haabersti Perespordikeskus võlg küündib juba 175 miljoni kroonini.

Vähem kui aastapäevad tagasi avatud ning praeguseks pankrotistunud spordiklubi lõplik nõuete suurus ja arv selgub detsembri alguseks. Oma igapäevast tegevust ja ruumide üürimist jätkab Arigato kuni tervikvara müügini – teisisõnu seni, kui on õnnestunud maha müüa nii klubihoone, spordiinventar kui ka kõik ülejäänud varad.

Vähenenud kulud

Pankrotihaldur Terje Eipre sõnul on ettevõtte palgafond pankrotimenetluse vältel vähenenud ligi 600 000 krooni, endise 69 töötaja asemel on praegu palgal 39 inimest. “Vähenenud on ka muud kulud ning loodan, et oktoobris ei tegutse äriühing enam kahjumiga,” märkis Eipre.

19. septembril toimunud võlausaldajate koosolekul märgiti mitmeid võlgniku maksujõuetuse põhjusi. Esimesena mainiti lahtise eelarvega ehituslepingut, mis võimaldas ülekuumenenud ehitusturul hinda algselt planeerituga võrreldes mitmekordseks tõsta ja tähtajaga hilineda.

Lisaks arutati Terje Eipre sõnul ka põhikirja eiramist. “Vastavalt põhikirjale oli tehingute tegemiseks vaja kahe juhatuse liikme allkirja. Sellele vaatamata on enamik lepinguid allkirjastatud ainuisikuliselt,” ütles ta. Eipre sõnul oli tegu eri isikutega, mitte vaid tähelepanu turmtule alla sattunud endise tippjudoka Indrek Pertelsoniga.

2008. aasta aprillist alates oleks igal korral, mil tehti rohkem kui 10 000 krooni suuruses tehinguid ja pangaülekandeid, läinud selleks vaja nõukogu eraldi luba. “Seda otsust ignoreeriti,” märkis Eipre. Lisaks sooritati veel pärast pankrotimenetluse alustamist 4. juulil tehinguid halduri nõusolekuta, kuigi kohtu korraldusega oli määratud teisiti.