Kes kohtumise korraldas, seda Kolbakov ei mäleta, kuid möönis, et ju toimus see tema initsiatiivil. „Miks ma ei pidanuks huvi tundma? 1993. aastal oli suur segadus kokku keeratud, möödas oli kuus aastat ning minul ja kõigil teistel olid suured summad saamata,” nentis Kolbakov, kellel „külmus” 1990. aastate algul Vene panka 3,29 miljonit dollarit.

Jah, on probleem
„Küsisin Kallaselt, kas see (Eesti ärimeeste külmutatud raha ja nõude kogusuurus – K. A.) on probleem. Ta ütles: jah, on probleem. Küsisin: kas sellele lahenduse saab? Kallas ütles: saab, nii kui nad valitsusse saavad,” meenutas Kolbakov ja lisas, et kindlasti ei räägitud kohtumisel mingist raha jagamisest ega 50%-st.

Nende järgmine kohtumine toimus samal aastal Tartus, kui Kallas oli juba lühikest aega rahandusminister olnud. „Siis Kallas ütles, et ei ole veel aeg. Rohkem pole ma teda näinud,” ütles Kolbakov ja lisas: „Kallas teeb ise kõik selleks, et VEB-i teema kusagile ei kaoks. Nüüd ta valetab jälle, no vanainimene valetab! Rääkinud siis sellestki, et ta polnud siis veel rahandusminister.”
Kolbakovi sõnul küsis kohtumise kohta ka üks vene ajakirjanik, kellele ta rääkis sama juttu, mida nüüd. „Ajakirjanik esitas küsimuse ka Kallasele, kes ütles, et sellist kohtumist pole kunagi olnud. See on minu teada ühes Eesti venekeelses ajalehes ilmunud,” rääkis ta.

Eesti Päevaleht pakkus ärimehele võimalust esitada Kallasele avalikult mõni küsimus, kuid Kolbakov keeldus. „Ma tean seda, et Kallas teab sellest asjast palju rohkem, kui räägib. Ta juhtis kogu seda protsessi algusest lõpuni. Urmas Kaju on mulle rääkinud, kuidas kahel ruudulisel paberilehel kogu see otsus tehti. Kallas on öelnud, et kogu see jama tehti Eesti panganduse päästmise nimel. Väga hea, tegite panganduse korda, aga makske siis ka võlad ära,” sõnas ta.

Vambola Kolbakovi ärid
- 1988. aastas asutal NSVL-i kolmanda munitsipaalaktsiaseltsi A.O. Imbi.
- 1989. aastal asutas AS-i Sefa, mille müüs 1995. aastal Nycomedile maha.
- 1996. aastal asutas Lõunatööstuse AS-i, millest käivitus 1999. aastal rapsiõlitööstus AS Werol Tehased.
- 2002. aastal kuulutas Põlva maakohus välja Kolbakovi kui eraisiku pankroti.
- 2003 pankrotistus bioplastitehase käivitamiseks loodud OÜ Estbiotech Holding.
Praegu tegeleb piimhappe tehnoloogiaga ja jagab oma teadmisi mitmele maailma tippkontsernile.