Putka avamisel võib piisata mõnest tuhandest, suuremad tehingud nõuavad ka suuremaid „investeeringuid”. Loomulikult peetakse silmas maksmist linnaametnikele või nendega seotud isikutele.

Ühe ärimehe väitel toimuvad suuremate summade üleandmised riskide hajutamise eesmärgil teisel pool Narva jõge.

Pressi huvi on pälvinud ka kummalised tehingud Narva turuga, mille territoorium segasel kombel ilma avaliku konkursita müüdi maha Narva Keskerakonnast volikogu liikmele Fjodor Ovsjannikovi firmale BMF Baltic.

Narva volikogu esimees Mihhail Stalnuhhin on korduvalt oma avalikes sõnavõttudes rõhutanud, et eelistada tuleb kohalikke ettevõtteid, mis iganes linnahankega ka tegemist poleks. Seda vaatamata Euroopa Liidu avatud turupoliitikale.

Viimase poolaasta jooksul Ida-Virumaal toimunu näitab, et aastatepikkune töö korruptsiooni valdkonnas ning kohalike omavalitsuste kõrgemate ametnike korruptsioonijuhtumite uurimise tagasiandmine kapo kompetentsi on andmas esimesi tulemusi. Eelmise aasta oktoobri lõpus võttis kapo 100 000 krooni suuruse pistise andmise matkimisel vahele Kiviõli linnapea Voldemar Trummi. Jaanuaris mõistis Viru Maakohus Trummi süüdi pistise võtmises ja karistas teda tingimisi vangistusega.