Äripäeva pikaajaline peatoimetaja Igor Rõtov teatas eile, et paneb sügisest ameti maha. Tema järeltulijaks kandideerivad senised keskastmejuhid Aivar Hundimägi, Meelis Mandel ja Raimo Ülavere. Konkursi tulemused selguvad juuni alguses.

“Mina distantseerin ennast täielikult lehe juhtimisest,” ütles Rõtov, vastates küsimusele, kas ta jääb edaspidi lehe juurde kui mentor või kui järelevaataja-kontrollija. “Mul on juba praegu tekkinud väga lai kohustuste ring. Olen töötanud peatoimetajana 15 aastat ega jaksa enam juhtida.”

Rõtov jätkab kirjastuse tegevjuhina ning keskendub administratiivülesannetele ja rahvusvahelistele projektidele. Enda sõnul tegeleb ta juba praegu müügipoolega – Bonnieri Ukraina ning Ida-Euroopa projektidega –, samuti Äripäeva Kirjastuse muude ettevõtmistega, nagu käsiraamatute ja konverentside korraldamisega – need kohustused säilivad ka uues ametis.

Uue peatoimetaja valib Äri-päeva Kirjastuse nõukogu senise kolme peatoimetaja asetäitja – Raimo Ülavere, Aivar Hundimäe ja Meelis Mandeli – seast. “Mul on hea meel, et meil on valida peatoimetaja ametisse kolme tugeva kandidaadi vahel. Olen kindel, et neil kõigil on eeldused juhtida Äripäeva paremini, kui seda suudaksin mina,” ütles Rõtov.

“Tulevane peatoimetaja vastutab iga sõna eest, mis lehes kirjas, kehtestab toimetuse poliitika, juhib toimetuse osakondi, teeb ettepanekuid lehe strateegilise arengu osas ja on esimene isik, kes Äripäeva avalikkuse ees esindab,” teatas ajaleht.

Rõtov on Äripäeva juhtinud alates 1992. aasta sügisest.