ARK-i meeldetuletusteenust, nagu ka mitmeid teisi riigiasutuste teateid, saab endale tellida ka @eesti.ee lõpuga meiliaadressile. Ka selleks on vaja kodanikuportaalis vastav e-posti aadress registreerida ning suunata edasi oma isiklikule meiliaadressile.

Autoregistrikeskuse pressiesindaja Timo Vijari sõnul on meeldetuletuse praeguseks tellinud juba 22 000 inimest. Võrdluseks, juhiloaomanikke on Eestis kokku umbes 550 000 inimest ja liiklusregistris on arvel 770 000 sõidukit. Juhiluba tuleb välja vahetada iga kümne aasta tagant, mis tähendab, et selle aegumise unustamine pole väga keeruline. Vijari sõnul pole täpset statistikat, kui paljud inimesed loa aegumise lihtsalt unustavad. Hinnanguliselt peaks neid tema andmetel kokku olema paarsada inimest aastas.

Hajameelseid ähvardab trahv

Aegunud juhiloa või ilma kehtiva ülevaatuseta sõitmine võib aga kaasa tuua trahvi liikluspolitseilt. Nii näiteks meenus Tallinnas elavale Vellole alles eelmisel nädalal pärast politsei poolt kinnipidamist, et tema sõiduki ülevaatustähtaeg möödus juba kuus kuud tagasi. Tema õnneks piirdus politsei seekord vaid hoiatusega. Et ülevaatuse tähtaeg järgmine kord meelest ei läheks, lubas Vello aga ARK-i meeldetuletusteenuse tellida. Tehnoülevaatust läbimata sõiduki juhtimise eest näeb liiklusseadus ette kuni 30 trahviühikut ehk kuni 1800-kroonise trahvi. Kehtiva juhiloata sõitmise eest ähvardab aga koguni kuni 6000-kroonine trahv või arest.