Osula kinnitas, et tal ei ole meeleavaldusega mitte mingit pistmist. “See on rumal jutt, mul ei ole selle jaoks sõnu,” ütles ta. “Ma ei pea mitte kuidagi võimalikuks, et ma üldse seostan ennast Otteriga.” Osula sõnul on Otter teda kui ettevõtjat juba poolteist aastat mustata üritanud.

Valeandmed tulid välja AS Edelaraudtee Haldusele tulnud teatest, et nende alal tahetakse teha meeleavaldust. Edelaraudtee Haldus AS-i juht Neddy Kramer helistas Osulale ja linnavalitsusse, et infot kontrollida, sest Otteri vaenulikust tegevusest Osula suhtes on varem ajakirjanduses kirjutatud. Krameri sõnul on murettekitav, et linn andmeid ei kontrolli.

Samas oli ka mure Balti jaamas turvalisuse tagamise pärast, sest purjus inimesed või-vad kukkuda raudteele.

Otter kinnitas, et on Osulaga kokku leppinud turvameeste meeleavaldusele saatmises. “Võimalik, et ta siis ei taha oma osalust reklaamida, kuid see oli tema idee,” lausus Otter.

Tallinna linnavalitsuse teenindussaali juhataja Ada Aimi sõnul nõuab avaliku korra seadus vaid ürituse organisaatori linnavalitsusse tulemist, et meeleavaldusest teada anda. Linnavalitsusel ei ole kohustust kontrollida, kas korra tagajaks nimetatud inimene asjaga nõus on. Samas on andmete esitajal vastutus andmete õigsuse eest.

“Siin on taotleja oma käega kirjutanud allkirja, et teab kõiki avaliku ürituse korraldamise nõudeid ja vastutab andmete õigsuse eest,” ütles Aim.

Otter kirjutas avalduses, et meeleavalduse eesmärk on “teavitada avalikkust, et 140 miljonit krooni makstakse reisirongidele, mis veavad ülipalju vähem kui bussid.”