Arst tuvastas parema sääremarja turse, raviks soovitas külma peale panna ja sisse võtta valuvaigistit.

“Miks tohtril röntgenipilt tegemata jäi, ei oska öelda,” sõnas Lepp. “Et Mets õpib residentuuris ja käib meil tööl Tallinnast, ei saanud ma temaga vestelda. Järgmisel päeval, kui ema lapsega uuesti tuli, tegi doktor Vesta Rüütel röntgenipildi ja leidis, et lapsel on luumurd. Kahetsusväärne juhtum!”

Esmaspäeva õhtul oli Karolina emaga vanaemal külas. Mängukaaslasega harrastati hüppeid narivoodilt põrandale.

Korraga kuulsid teises toas olnud ema ja vanaema kisa - tüdruku jalg oli haiget saanud. Ema Sandra Lautsjute kiirustas lapsega kohe Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakonda ehk rahvasuus traumapunkti.

“Tohter vaatas lapse jalga ja leidis, et midagi hullu ei ole. Soovitas külma kompressi ja valuvaigisteid, kuid need ei aidanud. Karolina tukastas vaid mõne korra öö jooksul, ülejäänud aja nuttis. Ei teadnud, mida teha. Hommikul helistasin perearstile, kes kirjutas kohe saatekirja haigla röntgenisse, misjärel pandigi tüdruk haiglavoodi,” jutustas pubis Väike Klaus kokaabina töötav ema.

Karolina raviarsti Ave Aava sõnul on tüdrukul sääreluumurd ja jalg jääb kipsi vähemalt kuuks ajaks.

Haigla pressiesindaja Jaana Kikas selgitas, et kvaliteediteenistuse juhatajal tuleb kokku kutsuda komisjon, kus on vähemalt neli-viis spetsialisti. Enne komisjoni arutelu kirjutab Mets seletuskirja. “Me ei saa anda haiglapoolset selgitust enne, kui komisjon on koos olnud,” ütles Kikas.