Kord kolme päeva sees tee näpud saviseks

“Kord kolme päeva jooksul võiks küll näpud saviseks teha või taguda sepa juhendamisel endale mõni ese,” soovitas Karing. Vene 6 asuvas Meistrite hoovis on lisaks keraamika ostmisele või imetlemisele võimalus endal käsitöökedraga tööd proovida, sepikojas Olevimägi 13 saab ise sepatööd proovida. Keskaegses meistritekojas Harju tänaval saab 5–10 krooni eest teha ise küünlaid, münte, pabereid, mütse või seepe, sealsamas on ka kunsti- ja raamatulaat. Vene 13 metallikojas saab proovida vase kohrutamist ja naabruse savikojas käsipotikedraga töötamist.

Ekskursioonidest soovitas Karing korra ära käia silmaringi laiendaval vanalinna kirikuid tutvustaval jalutuskäigul, mis algab iga päev kell 13 Raekoja platsilt. Korra käiks Karing ka noore giidi ekskursioonil, mis algavad Kodulinna maja hoovilt iga päev kell 17. “Noor giid vaatab kohaletulnud rahva põhjal, millise ekskursiooni ta täpselt teeb,” ütles Karing.

Puhtalt nostalgiast läheks Karing korra vaatama mõnda nukuetendust, näiteks kell 15 Müürivahe 12 Viljandi nukuteatri etendatavat “Karupoeg Puhhi”. Etendusi toimub pidevalt ka teisi, näiteks õhtuti kell 23 renoveeritud Hobuveskis Salong-Teatri Shakespeare´i “Richard III”.

“Ka Fassbinderi filme läheks ma vaatama, need algavad iga päev kell 22 Katariina kirikus,” märkis Karing.

Mõnel pärastlõunal põikaks Karing sisse Rüütli 10 asuvasse Muinasaja õue, kus saab näha Eesti muinasaegset loomastikku ja eluolu tutvustavat näitust. Kord kolme päeva jooksul ei jätaks ta käimata ka Raku keraamikanäitusel tarbekunstimuuseumis, kus kohapeal saab ka ise osaleda savi põletamisel ning keraamika glasuurimisel ja värvimisel.

Samuti soovitas ta ära käia Harjumäe telgis, kus Nukufilmi lastestuudio näitab, kuidas animafilme tehakse.

Lastega vanematel soovitas Karing käia ära Bastioni hoovis Viru tänav 23, kus folklooriainelist tegevust leidub nii vanadele kui ka noortele. Kui laps on vaja kuhugi korraks jätta, soovitas Karing Komandandi hoovi. “Sinna võib lapse rahulikult paariks tunniks jätta, sest seal hoolitsetakse selle eest, et lapsel tegemist oleks,” ütles Karing.

Reede: kontorirottide jooks ja filmimuusika

Tund pärast kell 13 toimuvat vanalinnapäevade avamist toimub Raekoja platsil pop-rock ansambli Mild kontsert. “See on selline noortebänd, mis teeb Euroopa soundi, mina lähen seda kindlasti kuulama,” ütles Karing. Kell 15 algab samast kontorirottide jooks, kus kostümeeritud, mobiili ja mappi käes hoidvad kontoriinimesed jooksevad kilomeetri läbi vanalinna. “See toob kindlasti palju elevust ning seal saab ka nalja,” ennustas Karing.

Karing kõnniks kindlasti läbi ka Uue ja Viru tänava nurgalt, kus kella 13–19 on “Eesti asi” ja kino Sõpruse esiselt platsilt, kus toimub päev läbi vene rahvakunstipidu. ““Eesti asi” on selline folkloormuusika, mida on tänapäevaselt töödeldud. Seal võib päris huvitavaid leide teha,” selgitas Karing.

Kell 19 astuks Karing läbi Von Krahli teatrist, kus tantsijad viivad läbi “näituse vormis ekskursiooni läbi teatrimaja”.

“Sama päeval õhtupoole enne Raekoja platsile minekut võiks huvi pärast läbi astuda ka noorte rokkarite kontserdilt Merekeskuse vastas haljasalalt,” lisas Karing.

Õhtul kell 21.30 tasuks Karingu sõnul kindlasti jalutada Raekoja platsile, kus Mart Sander ja Kaire Vilgats esitavad politseiorkestri saatel laule maailma filmimuusikast.

Laupäev: rüütliturniir ja Kait “noor Mägi” Tamra

Laupäeva sissejuhatuseks pakkus Karing välja kell 13 Raekoja platsil algava Mustpeade rüütliturniiri. Pärast avamist liigub rongkäik läbi vanalinna Toompea staadionile, kus tund hiljem algab maikrahviturniir ja linnulaskmine. Kell 13 algab platsilt ka Trepijooks, milles osalejad jooksevad orienteerumismängu järgides kõik vanalinna trepid läbi.

Kell 16 alustab Raekoja platsil keskaegse muusika ansambel Rondellus ja Saltatores Revalienses, kes esitavad 16. sajandi prantsuse, itaalia ja hispaania tantsu- ja muusikakava. Samas tahaks Karing osaleda samal ajal Toomkiriku eest algaval Tõnu Laugu ekskursioonil, kus tutvustatakse vanu sepiseid.

Kell 18 prooviks Karing jõuda Kadriorgu, kus kastellaan Ain Järve tutvustab juubelieelset Kadriorgu. Siis tormaks ta tagasi vanalinna, et jõuda kell 19 Rootsi-Mihkli kirikus algavale Kirikunõmme kammerkoori kontserdile.

Õhtul kell 20 soovitas ta tulla tagasi Raekoja platsile, kus esineb Eriti Kurva Muusika Ansambel ning Kait Tamra, viimane on Karingu sõnul “kui noor Tõnis Mägi”.

Pühapäev: “Minu veetlev leedi” ja ilutulestik

Pühapäeval läheks Karing Raekoja platsile kontserte kuulama, eriti huvitab teda kell 17 My Precious One’i ja kell 18 Ummaleelo kontsert. “Esimene on Mildi muusikale sarnanev, teine aga kunagine Ummamuudu, nad esitavad elektrooniliselt töödeldud folklugusid,” teadis Karing.

Kell 20 kiikaks Karing sisse Katariina kirikusse, kus toimub Mirjam Tally plaadiesitlus-kontsert. “Ta on noor uuema aja klassikalise muusika helilooja, kes on õppinud Pariisis,” tutvustas Karing. Kui siis veel jõuaks, püüaks ta Kanuti Gildi saalis kell 20.30 kuulata varajase muusika ansambli Hortus Musicuse kontserti. “Siin tekib huvitav kontrast – ilus muusika kõlab kunagises KGB telefonikeskuses,” muigas Karing.

Pühapäeva ja vanalinnapäevade lõpetaks Karing loomulikult Raekoja platsil, kus kell 21.30 algab kontsertetendus “Minu veetlev leedi”. “See on kõige suurejoonelisem üritus vanalinnapäevadel,” kinnitas Karing.

Sellesuvised vanalinnapäevad kuulutatakse lõppenuks kell 23 algava ilutulestikuga.