Eesti Euroopa liikumisest väidetavalt üle 900 000 krooni kõrvale pannud eksjuht Anna-Maria Galojan kulutas auditi järgi kolme kuu jooksul ligi 56 000 krooni toidu peale.

Üleeile otsustas EEL-i erakorraline üldkoosolek esitada Galojanile 817 000 krooni suuruse nõude, kuid auditi tulemuste järgi laristas Galojan liikumise raha ligi 950 000 krooni eest. Sügisel tagastas ta aga 125 000 krooni ning ehkki kokkulepete järgi pidi ta juba novembris ka ülejäänud osa tagastama, siis seda ei juhtunud.

Eesti Päevalehe andmetel kandis Galojan liikumise pangaarvelt otse enda kontole ligi 340 000 krooni, esitades kulutuste katteks tšekke. Näiteks esitas ta liikumise kuludesse arveid internetikaubamajalt Glam on Web, mis müüb näiteks La Perla, Malizia ning Joelle’i kaubamärkidega naistepesu. Sealsed tooted maksavad enamasti üle 100 euro ühe riidetüki eest.

Samuti esitas ta tuhandete kroonide suuruses arveid Londoni raamatukaupluselt Queensway Book Store, ehkki ühtegi sealt ostetud raamatut pole EEL-i senini jõudnud. Väidetavalt pole ka politsei suutnud seni tuvastada, kas sellenimeline raamatupood Londonis üldse tegutseb või mitte.

Kolme kuud hõlmanud auditist selgus, et selle aja jooksul jõudis Galojan toidu peale kulutada 56 000 krooni. Selle summa sees on t‰ekke nii lõunatelt koostööpartneritega kui ka tavalisi toidupoet‰ekke. Galojan külastas tihti Madissoni pubi ning Stockmanni kaubamaja.

40 000 krooni eest väljastas Galojan kümnele isikule kinkekaarte väidetavalt EEL-ile osutatud teenuste eest. 55 000 krooni ulatuses puuduvad auditi järgi arved ning lepingud üldsegi.