Vihmaveega võidelnud Madise sõnul ei voolanud Vabaduse puiesteel Valdeku ja Haava bussipeatuste vahelisel lõigul suurem vihmavesi sugugi ära, vaid jäi tee peale.

Kõrge veetaseme tõttu võtsid autod enam uppunud paikades kiiruse jõudsalt maha. "Autodega tuli sõita väga tasakesi. Seda aga ei viitsi sugugi kõik teha," märkis ta.

"Näiteks mõnede maasturite juhid mõtlevad, et nende auto vett ei karda ja sõidavadki lompidest eriti suure hooga läbi, kuna pritsib nii vahvalt. Õigest kohast läbi sõites saab tekitada sellise laine, mis ületab kõnniteid ja ulatub teiste inimeste hoovidesse," rääkis Madis. "Ja katab kõrvalreas sõitnud auto pideva veekihiga, nii et seesolijad midagi välja ei näe."

Madis osutas, et miskipärast juhtub see alati just Valdeku ja Haava vahelisel Vabaduse puiestee lõigul. "Mujal Vabaduse puiesteel on ilmselt suuremad kanalisatsiooniaugud," arvas ta.

Vabaduse puiesteed remonditi seitse aastat tagasi ning pärast esimest suurt vihma uppus tee vee alla, kuna vajalik pumpla unustati ehitamata. Siis veeti lumesulamisvett paakautodega ära.

Eilne vihmasadu uputas vee alla ka Ahtri ja Tuukri tänava, Pirita tänavad, Tammsaare tee pikenduse ja Viru keskuse bussiterminali.