Avalikkusest on Reiljan viimased aastad eemale hoidnud. Eksminister ei ole aga maha kantud. Reiljan elab Palamuse lähistel, käib jahil ja kalal ning tegeleb looduskaunis kohas asuvas kodus lastelastega.

Hiljuti 60. sünnipäeva tähistanud Villu Reiljani peolauas oli videotervituse kaudu kohal ka peaminister Andrus Ansip. Reiljan oli mäletatavasti Rahvaliidu esimees ja keskkonnaminister ajal, kui Rahvaliit oli valitsusliidu liige. Sellest ajast mäletatakse anekdootlikke kabinetiistungeid, kus Reiljan ja Jürgen Ligi tegid üksteise võidu „teravaid tähelepanekuid”.

Kuldne trio

Kabinetis istusid erakondade esimehed alati kuldse triona kõrvuti: Edgar Savisaar, Andrus Ansip ja Villu Reiljan. Sellest ajast pärineb ka Reiljani filigraanne oskus suhteid korraldada ja nõu anda. Kuna ta töötas aastaid keskkonnaministrina, teab ta siiani, kuidas „süsteem” toimib: kellele, millal ja kuidas helistada, mis küsimuses ja kuidas otsustajatele läheneda, et tulemus oleks võimalikult nn tellijasõbralik.

Reiljani tutvusringkond on suurejooneliselt laiahaardeline. Seda ei ole ahendanud ka maadevahetuse kohtuprotsess. Äripäeva rikaste pingerea esimesed mitukümmend jõukat pole kunagi häbenenud tunnistada tutvust Reiljaniga.

Pärast ministriametist tagasiastumist hakkas Reiljan 2010. aasta juulis ametlikult ettevõtjaks. Sama aasta detsembris võttis vana semu Vello Kunman eksministri Silikaat Grupi nõunikuks. „Tööd on tal väga palju ja meil on tema tööst kasu olnud,” ütles Silikaadi arendusjuht Lea Kiivit toona Äripäevale.

2011. aasta oli Reiljani firma Picea Konsultatsioonid OÜ esimene majandustegevuse aasta. Ettevõte tegutses oma põhitegevusalal: andis konsultatsioone. Picea Konsultatsioonid teenis 5000 eurot ärikasumit.

Firma tegevusaladeks on märgitud ärinõustamine ja muu juhtimisalane nõustamine. Ettevõtte aadress on Jõgevamaal Palamuse vallas Luua külas. Reiljan on osaühingu ainus juhatuse liige.