„Ma pean Iivi Anna Masso ja Imbi Paju kirjutatud ning paljude eestlaste ning soomlaste allkirjastatud kirja kriminaalkuriteoks, mida Soome karistusseadustik defineerib kui ränka laimu. (…) Ma olen võtnud ühendust politseiga ja nõuan eelpoolmainitud paragrahvi alusel karistust Massole, Pajule ja teistele, kes kirjale oma allkirja andsid,“ kirjutas Bäckman Päevalehele.

Täna saadetud pressiteates lubab Johan Bäckman ühiskonnategelased ka kohtusse kaevata.

Imbi Paju Bäckmani ähvardus ei kõiguta. „Las ta kaebab,“ ütles Paju. „Sõnavabadusele saab alati vastata sõnavabadusega.“

Iivi Anna Masso koostatud kiri on saanud Soomes väga pooldava vastukaja osaliseks. „Kõik ajalehed on seda kajastanud, juurde on tulnud inimesi, kes tahavad oma allkirja anda,“ ütles Imbi Paju.

Uute toetajate seas on näiteks Soome PEN-klubi esimees Jukka Mallinen ja Audentese rahvusvahelise ülikooli professor Evhen Tsybulenko.

Kolmteist Soome ja Eesti avaliku elu tegelast saatsid eile Helsingi ülikoolile avaliku kirja, milles pärivad aru, kuidas on võimalik, et Eesti iseseisvust ning okupatsiooni eitav propagandist Johan Bäckman saab töötada Soome ülikoolis Eesti-Vene suhete ja õigussotsioloogia õppejõuna.