Harju maakohus mõistis kurikamõrvari Vjatšeslav Bajuki süüdi Krista Odakivi mõrvas julmal ja piinaval viisil, samuti teise ohvri mõrvakatses ning karistas Bajukki 18-aastase vangistusega. Samuti tunnistas kohus Bajuki süüdi vägistamises ning mõistis karistuseks kolm aastat vangistust. Üksikkaristuste liitmise teel mõisteti Bajukile 20-aastane vangistus.

Kohus leidis, et Krista Odakivi tapmine toimus piinaval ja julmal viisil. Kuigi kohtus rääkis Bajuk, et lõi Odakivi kokku kolm kord ja vaid ühel korral tabas ohvrit kogemata kurikaga pähe, siis kohus nende ütlustega ei nõustunud, viidates ekspertiisi hinnangule, et lööke anti ohvrile pähe korduvalt. Julm ja piinav tapmisviis tuli kohtu hinnangul välja ka sellest, et löögid olid jõulised ning ohver oli teadvusel veel pikka aega pärast rünnakut. Seega pidi ta ka tugevat valu tundma.

Kohus leidis, et teist ohvrit peksis Bajuk sama tahtlusega, seega oli tegu ka mõrvakatsega. Ohver pääses vaid tänu enda tegevusele ning oma rolli mängisid ka tunnistajad. "Kuigi vigastused ei olnud eluohtlikud, ei oma see kuriteo kvalifitseerimisel tähtsust," märkis kohtunik Aime Ivanson.

Kui prokurör taotles 20-aastast vangistust mõrva ja mõrvakatse eest, siis kohus mõistis nendes episoodides kaks aastat lühema karistuse, viidates sellele, et Bajuk kahetses toimunud ning palus vabandust.

Bajuki kaitsja Aleksandr Kustov ei kinnitanud ega lükanud ümber kohtuotsuse vaidlustamist. "Enne tuleb saada motiveeritud kohtuotsus (see väljastatakse 12. aprillil - I.K.), siis tuleb seda põhjalikult uurida ja otsustada," rääkis Kustov. See, kas otsus vaidlustatakse, sõltub Kustovi sõnul ka kliendi ehk Bajuki soovist. Vägistamisepisoodi osas jäi kaitsja sõnul õhku rippuma palju küsimusi.

Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik märkis, et otsus on tema jaoks ootuspärane ning kuigi mõrvas ja mõrvakatses mõistis kohus lühema vangistuse, on liitkaristus sama pikk, kui prokuröri taotletu.

Lisaks peab Bajuk kinni maksma nii tekitatud varalise kahju kui ka teisele ohvrile tekitatud moraalse kahju. Ainuüksi DNA ekspertiiside eest peab Bajuk tasuma üle 22 000 euro.