Kuna tapmise puhul tunnistajaid ei olnud, keskendutigi ekspertiisi tulemustele ja Bajuki ütlustele. Tapmiskatse episoodi puhul tõi süüdistaja esile, et kannatanu ütluste järgi olid kõik löögid suunatud peapiirkonda ja neid oli kokku mitukümmend. Bajuk väitis vastu, et lõi naist hoogu võtmata kurikaga pähe kogemata ja maksimaalselt kolm korda. Kuna kaitsja Aleksandr Kustovi sõnul ei ole suudetud tõendada, et Bajuk katkestas teise ohvri peksmise pealtnägijaid nähes, nõudis ta kvalifikatsiooni muutmist – tapmiskatse asemel olevat tegu kehalise väärkohtlemisega.

„Liitkaristuse puhul tuleb kergem karistus lugeda kantuks raskema poolt. Palun kohtul Bajuk süüdi tunnistada ja mõista talle tähtajaks 20 aastat vangistust,” sõnas prokurör Koik.

Advokaat Kustov ei soovinud öelda, milline karistus tema arvates õiglane oleks. „Tähtis on, et määrataks õige kvalifikatsioon. Kui selle kvalifikatsiooni järgi näeb maksimaalne karistus ette näiteks 15-aastast vangistust, tuleb veel arvestada positiivsete iseloomustuste ja kergendavate asjaoludega,” ütles ta.

Segane vägistamislugu

•• Paralleelselt tapmise ja tapmiskatsega arutati kohtuistungitel ka 2010. aasta 1. jaanuari varahommikul toimunud väidetavat vägistamist. Süüdistuse kohaselt võttis Bajuk tee ääres seisnud naise auto peale ja sõitis teelt välja, nii et kaassõitja poolsed uksed olid blokeeritud.

•• Bajuki sõnul olevat naine algul ise seksuaalset lähedust soovinud, kuid seejärel ootamatult enam mitte. Naise tunnistuse kohaselt käskis Bajuk tal istuda tagaistmele ning võtta mantel ja kleit seljast. Siis andnud Bajuk talle hoobi vastu pead, mispeale ta kaotas teadvuse, ja kui ta teadvusele tuli, kasutas Bajuk teda seksuaalselt ära.

•• Kaitsja sõnul on selle juhtumi puhul väga palju vastuolusid. „Seda naist oli väidetavalt ka varem vägistatud, aga siis asi kohtuni ei jõudnud,” märkis ta ühtlasi.