"Säärane mõte tekkis, jah, nõnda järsku, et seaks kuju vaatamiseks välja," rääkis Eesti Raudtee avalike suhete juht Urmas Glase Päevaleht Online'ile.

Glase märkis, et kuju paigaldati uue hoone ette vaid üheks päevaks, sest täna on neil veidi pidulikum kliendipäev ja klientidele teeb kuju kindlasti heameelt.

Õhtul viiakse kuju jälle siseruumidesse, sest kui see ööseks välja jätta, ei pruugi seda seal järgmisel hommikul enam olla. Glase lisas, et kahjuks hetkel kuju siseruumides eksponeerida ei saa, sest pole selleks ilusat ja sobivat kohta. "Vanas majas oli ta meil küll ühes koridoris üleval, aga hetkel kuna me uues majas oleme, siis pole veel leidnud talle eksponeerimiseks õiget paika," selgitas ta.

Ettevõte sai Glase sõnul kuju Tauno Kangrolt mõne aasta eest kingituseks, kuna Eest Raudtee toetas skulptorit. "Toetuse tänutäheks kinkis ta meile selle kuju," ütles Glase.

Balti jaama Eesti Raudtee peamaja ette veesilma paigaldatud kuju on umbes poolemeetrine ja see on koopia 24meetrisest kujust, mida linnavõim kavatseb üles seada Tallinna lahte Pirita tee ääres.