Küsitlusest selgus, et Venemaa mõju toetus vähenes aasta varem peetud küsitlusega võrreldes kaheksa ja Hiina oma kuus protsenti. Aasta tagasi suhtusid aga paljud vastanutest mõlema riigi mõjusse maailmas positiivselt. Küsitlus korraldati novembrist veebruarini kümne nädala jooksul.
"Kuna Venemaa tegutseb nagu Nõukogude Liit, siis meeldib see vähestele inimestele väljaspool Venemaad," märkis küsitluse läbi viinud GlobeScani juht Doug Miller. 42 protsenti vastanutest märkis, et Venemaa osutab maailmas negatiivset mõju. Suurriigi mõju pidas positiivseks vaid 30 protsenti.
Hiinaga pole lood samuti palju paremad.
"Meie küsitluse tulemused näitavad, et Hiinal on maailmas palju õppida südamete võitmise osas," lisas ta. "Näib nii, et olümpiamängude edu pole olnud piisav."
Kuigi USA mainet pidas maailmas halvaks 40 protsenti küsitletutest, siis seekord peeti esmakordselt USA mõju positiivsemaks kui Venemaa oma.
"Ehkki BBC küsitlus näitab, et paljud inimesed maailmas on lootusrikkad, nagu Barack Obama võiks mahendada USA suhteid maailmaga, siis on selge, et tema saamine presidendiks pole piisav selleks," rõhutas Steven Kull Marylandi osariigist.
Kõige positiivsemaks riigiks peetakse Saksamaad, mille mõju maailmas hindas heaks koguni 61 protsenti küsitletutest. Teiseks jäi Suurbritannia 58 protsendiga. Maailma kõige negatiivsema mõjuga riigid maailmas on Iraan, Iisrael ja Pakistan.
Küsitlusele vastas 13 575 inimese 21 riigist. Taolisi küsitlusi on korraldatud alates 2005. aastast.