Üht levinumat biovampirismi vormi võib kohata üsna tihti. Näiteks ülemus, kellele meeldib alluvaid endast välja viia. “Teeb alluvale peapesu ja kohe on näha, kuidas ta hea tuju saab, sest sai oma võimu näidata.”

Vahel on biovampiir ka inimene, kes on lihtsalt tüütu. Enamasti ei ole tema intelligentsitase just kõrge. “Räägib lõpmata pikka juttu ja teine väsib lausa füüsiliselt ja tüdineb.” Üsna sageli on sellised vampiirid vanemad naised, kes üritavad sel viisil noorematelt elujõudu välja pumbata. Ning madal vaimne tase ei lase neil oma pealetükkivast tüütamisest aru saada.

Terase sõnul kasutab biovampiir haarmeid - energiavoogusid -, mida sensitiiv võib selgeltnägemise seisundis näha. “Kalmaari kombitsate kuju,” näitlikustab Teras.

Et ennast säästa, on Tiit Terase õpetus lihtne: “Jääge alati, igas olukorras tasakaalukaks, ärge laskuge emotsioonidesse. Olge alati enesekindlad ja ärge laske oma energiat laiali, ärge alluge vampiirile ja ärge laske end provotseerida.”

Jalakase sõnul võib biovampiiri kergesti ära tunda. “Need on halavad, nutused ja hädade üle kaeblevad inimesed, kes soovivad oma hädad teise inimese peale välja kallata. Ning kui kuulaja, nn. doonor laskub tema tasandile, saabki ta endale koorma kaela,” räägib ta.

Ja toob konkreetse näite. Kord pöördus tema poole lahutatud naine, kelle eksmees oli viinalembene. Naine kurtis, et mees külastab teda iga kümmekonna päeva tagant. Tuleb ja sõimab teda hooraks ja litsiks. Naine lööb mehe pärast seda küll korterist välja, aga ikkagi hakkab paha. “Küsisin, miks sa laskud tema tasandile? Pead jääma neutraalseks, ära võta tema vihast ja halamisest osa. Vihastamisega bioväli hõreneb. Ja nii kui naine hakkas seda võtet kasutama, lahkus mees tema juurest tigedana, sest enam ta naise energiat ei saanud.” Enamik biovampiire on Jalaka sõnul siiski eakamad linnanaised.

Üks Jalaka patsiente ütles end olevat vampiirikombitsaid näinud. Magas naisega, kellega olid tekkinud pereelus konfliktid, kõrvuti, ja hommikupoole ööd ärkas millegipärast üles. “Ta nägi, kuidas naise poolt tulid valged jooned tema pea juurde. Tunnetas, et nagu oleks keegi tema pead kokku surunud.”

Osa biovampiire kogunevat rahvarikastesse kohtadesse lausa teadlikult. “Laseb nähtamatud kombitsad valla ja hakkab otsima. Tihti tunnetab ta doonori lähedust ka silmadega. Mõni võib sellest isegi ära minestada,” konstateerib Jalakas.

Verni Leivak