Botaanikaaia direktor Margus Kingisepp ütles Päevaleht Online’ile, et asutus sai tõepoolest oktoobris üht Segwayd tasuta proovida.

„Eraldi hinnangut sõiduki osas botaanikaaed linnale andma ei pidanud,“ rääkis Kingisepp ja lisas, et tulevikuplaane seadme hankimiseks esialgu ei ole.

Kingisepa sõnul on eelarvest taotletud raha kollektsioonide hooldamiseks sobiva sõiduki hankimiseks.

Abilinnapea Deniss Boroditš väitis, et tema botaanikaaialt tagasisidet ei ole saanud ja iseenesest ei peagi saama.

„See on nende otsustada, kas nad masinaid tahavad või ei,“ rääkis Boroditš. „Kui nad nende hankimiseks raha ei taotle, siis nad neid ei taha ja vägisi me midagi ju ostma ei sunni.“

Imeliikurite tõhususes kahtles botaanikaaia direktor juba enne nende katsetamist ja ütles eelmisel kuul, et nende aparaatidega ei saa vedada aiatööks tarvilikke vahendeid ning töö tegemisel neist abi ei ole.

Kuna aga linn oli juba suvisel Segway esinduse avamisel lubanud botaanikaaiale masinaid tasuta proovida anda, võttis botaanikaaed need katsetamiseks vastu.

Segway liikurite tasuta katsetamise organiseeris liikureid Eestisse toov Super Segway Eesti OÜ, mille juhtkonda kuulub ka Tallinna linnavolikogu liige Oleg Rebane.

Rebane ütles juuli lõpus Päevaleht Online’ile, et tema osalemine nii linnavolikogu kui ka Segway Eesti juhatuse töös ei ole kuidagi aidanud kaasa linna otsusele Segwaysid proovida ja võib-olla tulevikus ka soetada.

Segway on USA-s leiutatud kaherattaline elektrijõul liikuv transpordivahend. Püsti hoiab masin end ise põhja all asuvate güroskoopandurite ja arvuti abil.

Aparaat kaalub 38 kg, suudab kanda kuni 118 kg raskust. Masina maksimumkiirus on 20 km/h ning ühe laadimisega võib olenevalt mudelist läbida 13 - 40 km.