"Eesti kaitseväelased teevad väga head tööd kõrgel professionaalsel tasemel ning täidavad keerulisemaid ülesandeid," ütles NATO rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude (ISAF – International Security Assistance Force) juht kindral Messenger.

Urmas Paet külastas Lõuna-Afganistani Helmandi provintsi pealinnas Lashkar Gah´s paiknevat rahvusvahelist ülesehitusmeeskonda ja kohtus Afganistanis teenivate Eesti sõduritega, kes teenivad jalaväekompanii Estcoy-7 koosseisus.

Kohtumisel kindral Gordon Messengeriga oli kõne all julgeolekuolukord Helmandi provintsis ja Lõuna-Afganistanis laiemalt. Välisminister Paet kinnitas, et Eesti jätkab Afganistani valitsuse toetamist ISAFi kaudu ka edaspidi.
"Oleme suurendanud oma mandaati 170 kaitseväelaseni ning käesoleval aastal on plaanis lisada uusi võimekusi," lausus Paet.

Välisminister tänas kaitseväelasi panuse eest Afganistani Helmandi provintsi julgeolekuolukorra parandamisel.
"Afganistanis teenivad Eesti sõdurid ei võitle ainult Afganistani stabiilsuse ja julgeoleku tagamise, vaid ühtlasi meie oma riigi julgeoleku eest. Eesti osaleb Afganistani stabiliseerimises ja ülesehituses, nagu teistelgi välismissioonidel, ka oma riigi julgeolekuhuvidest lähtuvalt,” lisas ta. "Samuti on äärmiselt oluline narkootikumide leviku vastane võitlus. Hindan kõrgelt Afganistani missioonil viibivate sõjaväelaste tugevat meeskonnavaimu ja nende head tööd."
Paet kinkis koostöös Eesti Rahvusringhäälinguga sõjaväelastele seriaali ”Tuulepealne maa” ning raamatuid ja teisi Eesti filme. Suurem osa Afganistani ISAFi missioonil teenivatest Eesti kaitseväelastest paiknevad Lõuna-Afganistanis asuvas Helmandi provintsis.

Välisminister Paetil on kavas Lashkar Gah´s kohtuda ka Helmandi provintsi asekuberneri Abdul Satar Miszakwali ning provintsi keskhaigla Bost Hospital peaarsti dr Enaytullah Ghafaryiga.