Edgar Savisaare sõnul heidavad Burkhardti ja Sammelselja avaldused varju mitte ainult raudtee tagasiostmise tehingule, vaid ka Eesti ettevõtluskliimale ja poliitikale tervikuna, teatas Keskerakonna pressiesindaja.

"Keskerakonna eesmärk raudtee tagasiostmisel oli parandada omaaegne poliitiline viga ja tuua raudtee tagasi Eesti riigi kätte. Debatis raudtee tagasiostmise ümber seisis Keskerakond Eesti majanduse sõltumatuse eest ja tagantjärele on kurb kuulda, et kellelgi võisid olla ka teistsugused eesmärgid," sõnas Keskerakonna liider.

Savisaare sõnul on Keskerakond varemgi hoiatanud, et raudteega seotud tehingute taga võib olla ka mõningate inimeste isiklikke huvisid. "See sai korra juba tõestatud, kui pärast omaaegset Eesti Raudtee mahamüümist toetasid selle ostjad äkki justkui taktikepi järgi rahaliselt kõiki kolme parteid, kes tookord olid võimul ja seda tehingut soosisid."

Savisaare hinnangul ei saa Reformierakond piirduda paljasõnalise eitusega süüdistuste kohta, kuna "miljon eurot on väga suur raha".

"Ärimees Guido Sammelselg on ju kinnitanud Burkhardti süüdistusi ning sellega tuleb arvestada. Kui tegemist on laimukampaaniaga, siis soovitan Reformierakonnal tõsiselt kaaluda võimalust pöörduda kohtu poole või taotleda kriminaalasja algatamist," lisas ta.

Keskerakond ootab järgmise esmaspäeva koalitsiooninõukogul Reformierakonna selgitusi meedias levivatele süüdistustele.