UUE PILETI VÕLTSIMINE KEERULINE. Hologrammidega varustatud kuukaardid trükib varem rongipileteid tootnud aktsiaselts Folger. Piletimüüja kraabib spetsiaalse kihi alt välja kaardi kehtivuse lõpu kuu ja kuupäeva, unikaalne kaardinumber muudab kaardi võltsimise keerukaks.

“Oleme selliseid kuukaarte müünud poolteist aastat ja leidnud vaid kodus tehtud võltsinguid,” ütles Riisalu.

“Näiteks lõigatakse teisest kaardist numbrid välja ja kleebitakse kraabitud kohtadele, aga meie kontrollil on võimalus pisteliselt kontrollida kaarti selle numbri järgi ja saame teada, kus on pilet müüdud, kes müüs ja millal müüs.”

Esialgu trükitakse erinevaid uusi kuukaarte kokku 10 000-20 000. Riisalu sõnul on läbirääkimiste küsimus, kas piletimüügiõigus antakse ka Tallinna bussipiletilevi eest vastutavale Falck Eestile.

KAARTI VAJAVAD KUNI 900 INIMEST. Praegu müüb Elektriraudtee kuus natuke üle 3000 kuukaardi, peamisteks ostjateks on Tallinna ja Keila vahel liikuvad inimesed. “Tegime kevadel turuuuringu ja arvame, et 250-900 inimese vahel võiks olla selliseid, kes tahavad linnas ka bussiga sõita. Võibolla mõni Nõmme elanik avastab ka, et tal on mugavam osta see kuupilet,” ütles Riisalu.

Uudsete kuukaartide esitlus toimub veel kokku leppimata kohas 22. septembril autovabal päeval. Mõned kuukaardid loositakse suurel jalgsikäimise ja rattaga sõitmise showüritusel ka inimeste vahel välja.