Nurk tõdes, et pärast seda, kui ta oli ajakirjanikule imelikust piletihinna tõusust rääkinud, muutus möödunud reedel 11kroonine pilet millegipärast kümnekrooniseks. "Küsisin veel, kas neil muutuvad piletihinnad üleöö, ja bussijuht vastas, et varsti läheb pilet niikuinii kallimaks," ütles Nurk.

Bussifirma HVM juht Aivar Veiser ütles, et piletihind tõusis paralleelselt Jõhvi-Kohtla-Järve vahelise bussiliikluse kallinemisega. "Jõhvist Kohtla-Järvele sõit maksab nüüd 6 krooni. Kui varem sai näiteks Vooreperalt Kohtla-Järvele 5 krooniga, siis nüüd tuleb sellele summale 6 krooni otsa liita, see teeb kokku 11 krooni," selgitas Veiser.

Enda sõnul kinnitas Veiser sellised hinnad maavalitsuses ja lähtus hinna tõstmisel maavanema korraldusest bussipiletite hinna muutmisest.

Ida-Viru maavalitsuse majandusosakonna peaspetsialist Valentina Lunina ütles, et Kohtla-Järve-Jõhvi liinil võib piletihinna tõusuga seonduvalt bussipilet kallineda kõige rohkem kahe krooni võrra, mitte mingil juhul aga ei ole piletihinnad kerkinud kolme või nelja krooni jagu.